(Halkın Sesi Özel Haber)
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, “Çelik Vadisi” olarak düşündüğü Filyos Vadisi için çok tartışılacak bir çözüm önerisi için düğmeye bastı...


Filyos İlçe Oluyor!


Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, bölgenin kurtuluşu olarak gördüğü Filyos Vadisi için çok tartışılacak bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Zonguldak, Bartın ve Karabük’ü Filyos’ta kurulacak “Çelik Vadisi” çatısı altında buluşturmayı hedefleyen Vali Bektaş, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, “Bölgeyi Filyos Çelik Vadisi'nde buluşturmak için uğraşıyoruz. Normal şartlarda Zonguldak halkının bu projenin hayata geçmesi için şehir olarak ayağa kalkması gerekir. Ama 5 yıl sonra yaşanan gelişmeleri görünce insanların bazı şeyleri daha iyi anlayacağını düşünüyorum.” dedi.


EN BÜYÜK SORUN NÜFUS!


Vali Erdoğan Bektaş, “Çelik Vadisi” projesi için geçtiğimiz hafta İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. Bartın Valisinin de katıldığı geziye BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar da eşlik etti. Vali Bektaş’ın hayali Filyos’un çelik vadisi olmasının önündeki en büyük engel ise Filyos’un nüfusu. Son nüfus sayımına göre Filyos beldesinin nüfusu 5 bin 268... Bu nüfus Filyos’un ilçe olmasına imkan vermiyor. Filyos’a en yakın belde Saltukova’nın nüfusu ise 3 bin 886... Bu iki beldenin birleşmesi bile ilçe olmak için yeterli olmuyor. Bakanlar Kurulu kararıyla ilçe yapılması gereken Filyos’un çevre köylerinin de Filyos belediye sınırlarına dahil edilebileceği öne sürülüyor. Filyos’un ilçe olma fikrinin kamuoyunda nasıl bir yankı bulacağı ise merak ediliyor.

Haber: Mustafa Özdemir