İçerisinde Filyos Limanı, Filyos Endüstri Bölgesi, Filyos Serbest Bölgesi ve Serbest Bölge Gelişme Alanı'nı barındıran,  Türkiye’nin en büyük kalkınma yatırımlarından biri olan ‘Filyos Vadisi Projesi’ne ilişkin BEÜ ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından bilgilendirme toplantısı  gerçekleştirildi.

Çevrimiçi olarak yapılan toplantıya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Ali Altınsu, FilyosÇalıştayı Tertip Komitesi üyeleri ve BAKKA’da görevli uzman personel katıldı. Toplantının açılışında konuşan Genel Sekreter Dr. Altunsu, projenin önemine değinerek,  proje süresince Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin desteklerini görmenin memnuniyet verici olduğunu,  Zonguldak’ın ve bölgenin gelişimi adına üniversite ile olan işbirliklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Rektör Çufalı da BEÜ olarak ülkenin en büyük milli kalkınma hamlelerinden biri olan  Filyos Vadisi Projesi’ne her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını kaydetti. 

Konuşmaların ardından BAKKA Yatırım Destekleri Ofisi Koordinatörü Ayhan İnanır, “Filyos Sonuç Odaklı Programı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunuma, BAKKA’nın faaliyetleri ve Batı Karadeniz’deki yatırım ortamlarını anlatarak başlayan İnanır, devamında Filyos Vadisi Projesi’nin bileşenleri,  Türkiye’nin en büyük 3 limanından biri olan Filyos Limanı’nın ulusal ve uluslararası boyutları hakkında bilgi verdi. Projenin, Türkiye’nin Karadeniz’e açılan kapısı olması; dolayısıyla dünyaya ulaşımını sağlaması, endüstri bölgesinin dünyada limanla entegre olan ender yatırım alanlarından biri olması, Karadeniz’de bulunan doğalgazın karaya nakliyesi ve lojistiğine olacak katkıları açısından taşıdığı önemi vurgulayan Ayhan İnanır,  bölgesel kalkınmada Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile  devam eden ve planlanan projeler hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.
Toplantı, projeye dair soru cevap bölümüyle sona erdi. (Haber Merkezi)