TTK Genel Müdürlüğü, 'Taşkömürü-1' isimli römorkörün yanlış kullanımından dolayı Palamar işçilerine dava açtı

69 İŞÇİ MAHKEMELİK OLDU

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından 27 Mayıs 2014 tarihinde alınan ‘Taşkömürü-1’ isimli römorkörün yanlış kullanımından dolayı 69 işçisine dava açtı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK), Zonguldak Limanı'nda hizmet vermesi amacıyla aldığı 45 ton çekme gücüne sahip 3 milyon 390 bin euro’ya alınan ve açılışı TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve diğer kurum yöneticileri tarafından yapılan römorkör kısa sürede arıza yaptı.

O tarihte dualarla ve kurban kesimiyle yapılan açılışta 45 ton çekme gücüne sahip 26 metre boyunda, 9.5 metre genişliğindeki römorkörün yangınlara köpük veya deniz suyu ile müdahale edebilecek iki yangın monitörü ve 5 ton gücünde servis vincine sahip olduğunu dile getirilmişti.

Öte yandan TTK Genel Müdürü Burhan İnan bu römorkor için daha önce Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden kiraladıkları 26 ton çekme gücüne sahip 2 römorkörden birini geri iade edeceklerini ifade ettiklerini ve 6 mürettebat ile kumanda edilebilen römorkör ile liman hizmetlerinin daha güvenli ve hızlı bir şekilde yürütüleceğini dile getirmişti. (Umut ERSES)