Zonguldak Valiliği tarafından boşaltma kararı çıkan Karakum çekeklerinin yıkımına başlandı. Çekek sahiplerinden 64 yaşındaki Hasan Üçer, yıkım sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Zonguldak'ta Terakki Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi Karakum mevkiinde deniz kıyısında bulunan, Karakum mevkiinde 42 çekek için Zonguldak Valiliği tarafından yapılması planlanan proje kapsamında yıkım kararı alındı. Kararın ardından İl Özel İdaresi ekipleri, çekeklerin yıkımına başladı. Sabah saatlerinde bölgeye iş makineleri ve çok sayıda emniyet ekibi sevk edildi. Mahkeme kararıyla yapılan yıkımda, çekek sahipleri gözyaşı döktü. Sahipleri tarafından boşaltılan çekekler iş makineleriyle İl Özel idaresi tarafından yıkılıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri ise sahipleri yargıya başvurmayan diğer 14 kulübeyi yıkmak için çalışma başlattı. İş makineleri, Defterdarlık görevlileri gözetiminde kulübeleri yıktı. Kulübe sahiplerinden bazıları yıkım sırasında gözyaşlarına boğuldu. Balıkçı Hasan Üçer, 45 yıldır çekekte yaşadığını belirterek, "Denize dalardık, hurda toplardık, ekmeğimizi öyle çıkarırdık. Şimdi bir tek kayığımız kaldı, hayatımız bitti. Yapacak bir şey yok. Kanunun kestiği parmak acımaz. Neden yıkılacağı konusunda bize bilgi de verilmedi. Burası yıkıldığı zaman ben 6 ay daha yaşayamam" dedi. Barış DOĞAN – Umut ERSES