Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Cansu Cin ve Ayşe Biçer TUBİTAK araştırma projeleri kapsamında Fransız eski eserleri inceleyip ve fotoğraflarını çekip, Zonguldak’ın Kurtuluş Günü kapsamında Sanat Galerisi’nde sergi açıldı.

Açılışta Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Belediye Kültür Merkezi (BKM) Müdürü Abdullah Bakır, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. 

Açılışta kentimiz için çok önemli bir günden bir tanesi olduğunu belirten Muharrem Akdemir, 

“Bu sene etkinliklerimizi kültür ağırlıklı olsun istedik.  Ben bu anlamda bize destek veren okul yönetimini ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Gerçekten Zonguldak kömürün bulunması ile birlikte yabancı şirketler buraya akın etmişler çünkü kömür çok değerli. Özelikle Fransızlar, İtalyanlar, Almanlar ve Ruslar akın etmişler. Özellikle Fransızlar Zonguldak’ın kaymağını yemişler ve bunu söylemekten çekinmiyoruz taşasını bırakıp gitmişler. Biz de bu taşasını çekiyoruz ve bu kömürü çıkartıyoruz. Sağ olsun emekçi kardeşlerimiz bunun üstesinden geliyorlar.  Fransızların iyi bıraktıkları esintiler de var ama kötü örnekler de bırakmışlar. Her ikisini dengelediğimiz de zararı fazla. Siyasal ve ekonomik zararı bize çok fazla olmuş. Bu anlamda sergi önemli. Fransız eserlerinden oluşmuş ve herkesin kutluyoruz.” dedi.  (Aycan Karadağ)