“Geciken Adalet  Adaletsizliktir”

Akyol hala açıkta!

 

15 Temmuz darbe girişimin hemen ardından Zonguldak’tan Eğitim Sen üyesi iki öğretmenin de aralarında bulunduğu çok sayıda öğretmenin açığa alınması üzerine Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol tarafından yapılan “Darbe Girişimine Karşı Mücadele Hukuk İçerisinde Yürütülmelidir!” içerikli açıklaması yapmış, yapılan bu açıklamanın ardından Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı doğrultusunda Çaycuma Kaymakamlığı tarafından 27 Temmuz 2016 tarihinde Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan ihbar üzerine İsmet Akyol hakkında “FETÖ/PDY Terör Örgütü Üyesi” suçlamasıyla Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütülmüştü. İhbarın ardından Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çeşitli birimlere yazılar yazılarak Akyol hakkında çok yönlü araştırma yapılmıştı. Örneğin Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden  “FETÖ/PDY terör örgütü ya da herhangi bir illegal yapı içerisinde bulunup bulunmadığının araştırılması” istenmişti.

 

Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ayrıntılı soruşturma sonucunda Akyol hakkında, “Yapılan araştırmalar neticesinde; FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olduğuna dair soruşturma dosyasına yansır bir delil elde edilmemiştir. Söz konusu terör örgütü üyesi olduğu yönünde iddia düzeyinde dahi makul şüphe oluşturabilecek delil elde edilememiştir."  denilerek hazırlanan fezleke, 20 Nisan 2017 tarihinde Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı da  Akyol hakkında 12 Haziran 2017 tarihinde “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne aidiyet, irtibat veya iltisakının bulunmadığını” belirtilerek “kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına dair” karar vermişti.     

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol savcılık kararını OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna başvuru yaparken başvuru evraklarına eklemiş;  Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına da dilekçe yazarak yayımlanacak yeni bir KHK ile göreve iadesini talep etmişti.

Tüm bu gelişmelerden sonra geçtiğimiz hafta sonu yayınlanan KHK’da Akyol’un suçsuzluğunun kanıtlanmış olmasına rağmen halen görevine iade edilmemiş olması “geciken adalet, adaletsizliktir” yorumlarının da kamuoyunda yapılmasına neden oluyor.(Haber merkezi)