İşadamı Gürkan Gülay’ın Zonguldak’ın sevilen sanatçısı merhum Ergin Erdem anısına 2 yıl önce binlerce lira harcayarak yaptığı “Ergin Erdem Gençlik Merkezi” açılışı yapılmadan çürümeye terk edildi…

Gel de Bu Şehre Yatırım Yap!

Bu fotoğraf Zonguldak’ta yatırıma ve hayırsever işadamlarına verilen değeri gözler önüne seriyor. İşadamı Gürkan Gülay tarafından yaklaşık 3 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden sanatçı Ergin Erdem anısına yaptırılan “Ergin Erdem Gençlik Merkezi” 2016 yılında tamamlanarak İl Gençlik ve Spor Merkezi’ne teslim edildi. Aradan geçen 2 yıla rağmen binlerce lira harcanan gençlik merkezinin kapısına kilit vuran yöneticiler, bir gün olsun tesise gelmedi. Camları kırılan Ergin Erdem Gençlik Merkezi adeta mezbeleliğe döndü.

“AKP’Lİ OLSAYDIM ÇOKTAN AÇILMIŞTI”

Çınartepe Mahallesi’nde, şehir merkezine 3 dakika mesafede, eşsiz doğası ve etrafında izci kampı yapılabilecek kadar büyük arazisiyle Ergin Erdem Gençlik Merkezi’ni belediye başkan adaylığı sürecinde söz verdiği ve örnek olması için yaptırdığını dile getiren Gülay, “Proje Valilikle protokol yapılarak hayata geçti. Ancak ne yazıktır ki, Geçlik Spor İl Müdürlüğü burayı çürümeye terk etti. Bunu bana yönelik yapılmış bir saygısızlıktan öte kentimizin bir değeri olan merhum sanatçımız Ergin Erdem’e yapılmış bir vefasızlık olarak görüyorum. Şunu belirtmek isterim ki, eğer ben iktidar yanlısı bir işadamı olsaydım bu tesis devlet protokolünün en üst katılımıyla çoktan hizmete açılmıştı. Bu şehrin sahibi olmadığını yaşarak bir kez daha gördük.  Biz bu yatırımı Zonguldaklı gençler için yaptık. Her şeye rağmen üzgünüm ama yine de canları sağ olsun” dedi.