CHP İl Başkanı Umut Başoğlu, basın toplantısı düzenleyerek Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti

“Geldikleri Gibi Giderler”

CHP İl Başkanı Umut Başoğlu, dün üç ay önce seçildiği görevinden istifa ederek milletvekilliği aday adaylığına başvuracağını açıkladı. Dün parti binasında basın toplantısı düzenleyen Başoğlu, CHP’nin 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçerek tarihi bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirterek, “CHP olarak biz küçük olsun bizim olsun demedik. 24 Haziran Türkiye için AKP ve onun yandaşlarından kurtuluş günü olacak. 24 Haziran rejimin oylanacağı, bir seçim olacak. Sosyal medyada birkaç gündür paylaşılan Mustafa Kemal’in o sözünün yazdığı takvim yaprağında olduğu gibi; geldikleri gibi gidecekler” dedi.

“AKP, HEZİMETE UĞRAYACAK”

Zonguldak’ın nasıl kan kaybettiğini hep birlikte izlediklerini ifade eden Umut Başoğlu, “ Halk boğazına kadar borca batmış durumda. Zonguldak’ın 372 köyünden, mahalle ve beldelerine kadar 16 yıldır tek bir çivi bile çakılmadı. İşçinin, emeklinin, işsizin durumu ortada. Zonguldak halkı iktidara gereken cevabı sandıkta verecektir. 24 Haziran AKP’nin hezimete uğrayacağı bir seçim olacak” şeklinde konuştu.

Öte yandan CHP İl Başkanı Başoğlu’nun istifası medeniyle yeni il başkanı seçilene kadar bu göreve İl Başkan Yardımcısı Hakkı Güney vekalet edecek”