Zonguldak Cumhuriyetçi Kadınları Derneği “Umut Ol Projesi” için dün start verdi. Dernek Başlanı Gülhan Çetin ve yöneticiler dün düzenledikleri basın toplantısında 1.5 yıl önce Yayla Ortaokulunda başlatılan ve halen devam eden ‘Umut Ol Projesi’ ne destek vereceklerini belirterek kamuoyundan destek istediler. 

Cumhuriyetin tüm kazanımlarını muhafaza etmek ve Atatürk devrimlerinin ışığında uygarlığın her adımına basamak olabilmek için yola çıktıklarını ifade eden Başkan Gülhan Çetin, şöyle konuştu:  Bu bağlamda derneğimizi ziyaret ederek Sosyal Sorumluluk Projesi çatısı altında ülkenin farklı yerlerine ulaşarak umut olan genç arkadaşlarımız ile tanışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu genç arkadaşlarımız Umut Ol sloganıyla yola çıkarak bir çok yaşıtlarına kitap bağışı ile onlara okuma fırsatı oluşturup aydınlanmaya rehber olmuşlardır.  Ülkemizde yaşama 1-0  geride başlayan milyonlarca çocuğun olduğunu bilmekteyiz. Kitap okumanın ise sayısız gerekliliğinin bu kadar farkında iken  bir satır bilgiyi bir çocuğa ulaştırabilmek için yola koyulan bu gençlerimizi takdir etmemek mümkün değil. CKD Zonguldak Şubesi olarak derneğimiz çatısı altında etkinliklerini sürdürecek olan pırıl pırıl gençlerimize kapımızı açtık”

Umut Ol Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Ülkü Arslan, Merve Can ve Ecem Kılıç ise yaptıkları ortak açıklamada, “Umut Ol Projesi bundan 1.5 yıl önce Yayla Ortaokulunda görev alan Koray Tavukçu ile birlikte 3 arkadaş başlatmıştık. Liseye başladığımız zamansa farklı okullara dağıldık ve projemizi tüm okullara yaydık. Projemiz altında bağımsız ve kendi imkanlarımız ile okullardan topladığımız oyuncakları, kırtasiye malzemeleri ile kitapları ihtiyaç sahibi okullarımıza iletiyoruz. Bu süre zarfında yardımlarımızı 8 okula ulaştırdık. Bunun yanı sıra sevgi evi ve huzur evlerine, şehit ve gazi ailelerine ziyaretlerde bulunuyoruz. Zulüm ve işkence altında kaldığı için ülkemize sığınan soydaşlarımıza maddi desteğin yanı sıra en çok hissedilen manevi desteği sağlamaya çalışıyoruz. Projemiz kapsamında bundan böyle Cumhuriyet Kadınları Derneğine destek olmaktan mutluluk duyacağız” dediler. , dernek binasında beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve 3 öğrenci ile birlikte yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Kadınları Derneği ülkemizde 22 yıldır var olan köklü bir dernektir. Şehrimizde çok yeni olan derneğimizin duruşu bellidir” diyerek şunları söyledi:

“Her kötülüğün karşısında olacak kadarda güçlü olan duruşumuz ile şehrimizde halkımız için aydınlanmanın gereği olan olumlu her durumun içinde olacağız. Amacımız Cumhuriyetin tüm kazanımlarını muhafaza etmek ve Atatürk devrimlerinin ışığında uygarlığın her adımına basamak olabilmektir.

Bu bağlamda derneğimizi ziyaret ederek Sosyal Sorumluluk Projesi çatısı altında ülkenin farklı yerlerine ulaşarak umut olan genç arkadaşlarımız ile tanışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu genç arkadaşlarımız Umut Ol sloganıyla yola çıkarak bir çok yaşıtlarına kitap bağışı ile onlara okuma fırsatı oluşturup aydınlanmaya rehber olmuşlardır.  Ülkemizde yaşama 1-0  geride başlayan milyonlarca çocuğun olduğunu bilmekteyiz. Kitap okumanın ise sayısız gerekliliğinin bu kadar farkında iken  bir satır bilgiyi bir çocuğa ulaştırabilmek için yola koyulan bu gençlerimizi takdir etmemek mümkün değil. CKD Zonguldak Şubesi olarak derneğimiz çatısı altında etkinliklerini sürdürecek olan pırıl pırıl gençlerimize kapımızı açtık”

Umut Ol Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Ülkü Arslan, Merve Can ve Ecem Kılıç ise yaptıkları ortak açıklamada, “Umut Ol Projesi bundan 1.5 yıl önce Yayla Ortaokulunda görev alan Koray Tavukçu ile birlikte 3 arkadaş başlatmıştık. Liseye başladığımız zamansa farklı okullara dağıldık ve projemizi tüm okullara yaydık. Projemiz altında bağımsız ve kendi imkanlarımız ile okullardan topladığımız oyuncakları, kırtasiye malzemeleri ile kitapları ihtiyaç sahibi okullarımıza iletiyoruz. Bu süre zarfında yardımlarımızı 8 okula ulaştırdık. Bunun yanı sıra sevgi evi ve huzur evlerine, şehit ve gazi ailelerine ziyaretlerde bulunuyoruz. Zulüm ve işkence altında kaldığı için ülkemize sığınan soydaşlarımıza maddi desteğin yanı sıra en çok hissedilen manevi desteği sağlamaya çalışıyoruz. Projemiz kapsamında bundan böyle Cumhuriyet Kadınları Derneğine destek olmaktan mutluluk duyacağız” dediler.