“Hayat kurtarmak senin kanında var” başlığıyla bir kan bağış kampanyası düzenleyen Gelik İlkokulu, topladığı 79 ünite kanla, tüm Zonguldak’taki okullar arasında, kan bağışı rekorunun sahibi oldu

Son zamanlarda yaptığı sosyal kültürel etkinlik ve projelerle dikkatleri üzerine çeken Gelik İlkokulu yeni bir başarıya daha imza attı.  Okul Müdürü Fazıl Etike’nin“Hayat kurtarmak senin kanında var” başlığıyla okul öğretmenleri Bahar Arslan, Esma Filizdal Hamzaçebi, Betül Şahin ile birlikte düzenlediği kan bağışı kampanyası büyük ilgi gördü.Okul bahçesinde yapılan ve Belediye Başkanı Burhan Sezgin’in de destek verdiği kampanyada toplanan 79 ünite kanın, Zonguldak’ta, okullar arasında bir rekor olduğu açıklandı.

OKUL AİLE BİRLİĞİ İLE BELEDİYE BAŞKANI BURHAN SEZGİN DE DESTEK VERDİ

Okul öğretmenleri Kızılay Haftası etkinliklerinde tanıştıkları, Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Elif Duman ile iletişime geçerek, böyle bir kampanya düzenlemek istediklerini bildirdi. Projeyi birlikte olgunlaştıran ekip, okul ve çevresine kan vermenin önemini anlatan afişler astı, çeşitli etkinlikler yaparak farkındalık yaratmaya çalıştı. Etkinliğin sosyal medyada da yoğun duyurusu yapıldı. Okul Aile Birliğinin de büyükdestek verdiği kampanyada kendisi de kan veren Başkan Sezgin’in yönlendirdiği Gelik Belediyesi personelinin yanı sıra Gelik halkı da kan bağışında bulundu. Kampanyada 79 ünite kan toplanırken, başvuran 18 yurttaştan da başta kan değerlerinin düşük olması olmak üzere çeşitli gerekçelerle kan alınamadı.

BU TİP ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Kampanya boyunca son derece neşeli olduğu gözlenen öğretmenlerin, rekor katılımdan duyduğu memnuniyet gözlerinden okunuyordu. Buldukları her fırsatta katılımcılarla kendilerine sınırsız destek veren Okul Müdürü Fazıl Etike ve Belediye Başkanı Burhan Sezgin’e teşekkür eden öğretmenler, toplumsal sorumlulukları gereği bu tip çalışmaları sürdüreceklerini de dile getirdi.