AKP Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun 400 yataklı hastane inşaatının yeniden yer belirlenmesi önerisine Kurt’tan teklif geldi

“GELİN İNAĞZI’NA YAPIN”

Sağlık Bakanlığı’nca Zonguldak’ta yapımına başlanan ve müteahhittinin iflas etmesinden dolayı uzun bir süredir çalışmaları durdurulan 400 yataklı şehir hastanesi konusunda AKP Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun yeni yer önerisine vatandaştan da destek gelmeye başladı. Atatürk Devlet Hastanesi önünde bulunan lojmanların yıkıldığı alana inşa edilmesi öngörülen, ancak, inşaatı üstlenen firmanın ekonomik sorunları nedeniyle askıda kalan şehir hastanesinin yerinin değiştirileceğine ilişkin açıklama yapan Faruk Çaturoğlu’na İnağzı Mahallesi Kalkındırma, Güzelleştirme Dernek Başkanı Ahmet Kurt’ta destek vererek, “Ben dilerim ki halkın huzur ve refah içinde huzurlu sağlıklı hizmetlerini buradan göreceğine eminim çünkü  hasta yatağından kalkıp camını açtığında denize cephe, güneşin doğup  batana kadar hastanenin çevresine vurduğunu göreceksiniz çünkü vatandaş huzurlu temiz bir ortamda hizmet görecektir” dedi.

Sözün Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Zonguldak Valisi Ali Kaban ve bölge milletvekillerinin olduğunu da dile getiren Kurt, Bakan Akdağ’ın bölgede inceleme yapması yönünde de öneride bulunarak, “Yeni hastane yerinin arayışıyla ilgili olarak AK Parti Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu, Sağlık Bakanımız Akdağ ile görüştükten sonra yerel medyaya açıklamada bulundu. Hastane yerinin arayışına son noktayı koyacak olan değerli Sağlık Bakanımız, milletvekillerimiz ve valimizdir. Bu konuda yıllar öncesi yer arandığında dönemin AKP İl Başkanı Hamdi Uçar’a İnağzı Mahallesi’nde bulunan denize cephe dört tarafı yol ağı ile kaplanmış yeşil doğa içerisinde 50 dönümlük 992 parsellik arazinin Hastaneye uygun olduğunu kendilerine basın yoluyla söylemiştim. 15 Ekim 2010 tarihinde bu konuda uyardım ve nedense bu hastane konusunda ve Doğum Hastanesi’nin de yerinin tespitinde yanlış yapıldığı görülmüştür. Bu yanlışların bir daha yapılmaması için İnağzı’ndaki uygun olan yerin göz önüne getirilerek milletvekillerimiz ve valimiz bakanımızı buraya götürerek İnağzı’ndaki bu araziyi gezdirerek göstermelerini uygun olacağını hissediyorum. Karar bakanımıza aittir. Bu konuda devamlı olarak hastane yeri değişik alanlarda yer aramanın bir anlamı olmadığı görülmüştür. Şuandaki mevcut hastanemizin önünde yapılan binaların idare binası olarak bir araya sağlık kurumunu toplayıp kira vermekten devlet bütçesine kar getirilmesini talep ediyoruz. Her nedense bu konular hiçbir zaman devlet zararı göz önüne getirilmiyor. İnağzı’na bu hastane yapılırsa Karabük, Yenice, Gökçebey, Çaycuma, Kokaksu, Filyos ve Çatalağzı istikametinden trenle gelen hastalarımız İnağzı’nda hastane yapıldığında trenden indikleri zaman 10 adım atarak hastane kapısından içeri girecekler ve halkımız ikinci bir araçla hastaneye çıkmayacak. Ben dilerim ki halkın huzur ve refah içinde huzurlu sağlıklı hizmetlerini buradan göreceğine eminim çünkü  hasta yatağından kalkıp camını açtığında denize cephe, güneşin doğup  batana kadar hastanenin çevresine vurduğunu göreceksiniz çünkü vatandaş huzurlu temiz bir ortamda hizmet görecektir. Taktir Bakanımız, Valimize ve Milletvekillerimize aittir” dedi.