Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Türk gençliği kendine armağan edilen Cumhuriyet’e sahip çıkacak, ülkemizin çağdaşlaşma yolunda elde ettiği tüm kazanımları koruyacaktır” dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 19 Mayıs’ı “Milletin kaderinin değiştiği gün” olarak niteleyen Kantarcı mesajında, “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti siyasal tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 7 düvel tarafından işgal edilen ülkemizde milli mücadeleyi başlatmak, bağımsızlık ve özgürlük ateşini yakmak için, o gün, Anadolu’ya geçerek, bugünkü modern Türkiye’nin ilk adımını attı. 19 Mayıs, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ şiarıyla milletimizin kaderinin değiştiği, özgürlüğe giden yolun aydınlandığı gün olarak tarihe geçti” dedi.

 

GENÇLİK CUMHURİYETİN YILMAZ BEKÇİSİDİR

Ulu Önder’in Samsun’a çıkmasının ardından elde edilen kazanımlara da işaret eden Kantarcı mesajında, “19 Mayıs’ta başlattığı bağımsızlık yürüyüşünü Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, yurdun işgal altından kurtulması, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, Lozan Barış Antlaşması ile kazanımların garanti altına alınması gibi pek çok tarihi olguyla taçlandıran Atatürk, başta ekonomik, sosyal, kültürel olmak üzere her alanda dev adımlar atarak modern Türkiye’yi kurdu. Ulu Önder, bugünü, büyük sıkıntılar çekilip bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olarak gördüğü gençlere bayram olarak armağan etti” şeklinde ifadelere de yer verdi.

 

ÇAĞDAŞLAŞMA YOLUNDA ELDE ETTİĞİMİZ KAZANIMLARI KORUYACAĞIZ

Kantarcı mesajını, “İnancım o dur ki, Türk gençliği kendine armağan edilen Cumhuriyet’e sahip çıkacak, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığıyla hareket ederek ülkemizin çağdaşlaşma yolunda elde ettiği tüm kazanımları koruyacaktır. Bilgi toplumunun niteliğine uygun olarak kendini geliştirmeye çalışan gençlerimizin, bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inancım tamdır. Bu duygularla tüm halkımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Yüce Atatürk olmak üzere Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” diyerek bitirdi.