AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Gençlik ve Spor Bakanı A. Çağatay Kılıç’ın, bakanlığına bağlı 2014 yılı Zonguldak yatırım programı içinde yer alan çalışmaların hangi aşamada olduğu konusunda bilgi verdi.

Hükümetin göreve geldiği tarih itibariyle, Zonguldak Merkez ve ilçelerinde bir çok yatırım için düğmeye bastığını ifade eden Ulupınar, “Kredi Yurtlar Kurumuna ait toplam öğrenci kapasitesi bin 394 iken, 21.11.2014 tarihi itibariyle öğrenci kapasitesi 2 bin 232 kız, bin 918 erkek olmak üzere toplam 4 bin 150 olmuştur. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Alaplı ilçemizde yapımı tamamlanan 500 yatak kapasiteli öğrenci yurdu 2014 yılında hizmete girmiştir. Zonguldak Merkez de 300 kapasiteli yapımı devam eden yurdun 2015 Aralık ayında, Devrek ilçemizde yapımı devam eden 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun Eylül 2015 yılında hizmete girmesi planlanmaktadır. Ayrıca Zonguldak Merkezde planlanan 1000 yatak kapasiteli yurt 2016 Aralık ayında açılacaktır” dedi.

SPOR SALONU YÜZDE 97 TAMAMLANDI

Yapımı devam eden spor salonu hakkında bilgi veren Ulupınar, “Spor salonu inşaatı yapımı devam ediyor ve gerçekleştirme oranı yüzde 97 seviyesindedir. Alaplı Ereğli, Zonguldak Merkez Gençlik Merkezleri ve Zonguldak sporcu fabrikasının proje çalışmaları devam etmektedir. Devrek Stadı tribün inşaatı yapımı devam etmekte olup, yüzde 50 oranında bitirilmiştir. Zonguldak Gençlik Merkezi, Kilimli Gençlik Merkezi ile ilimiz Kandilli, Alaplı ve Devrek sentetik çim yüzeyli futbol sahalarının yapımı tamamlanmış olup hizmete girmiştir. Çaycuma Gençlik Merkezi’nin yapımı devam etmekte olup yüzde 70 oranında bitirilmiştir. Zonguldak Merkez Fener sentetik çim yüzeyli futbol sahası, Kilimli Karadon Mahallesi ve Karaman Beldesi futbol sahaları ve Ereğli de 1000 kişilik spor salonunun yapımı tamamlanmıştır. Alaplı ilçemizin Gümeli Beldesinde yapımı devam eden spor salonunun yüzde 75’i bitirilmiş durumdadır. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ilimiz yatırımları 53 milyon 250 bin 000 TL’dir” diye konuştu.