Zonguldak’ta boşanma aşama aşamasındaki kocası Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hakkı Arslan’ı tabanca ile 3 el ateş ederek yaralayan ve emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Hülya Arslan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OLAY NEYDİ?

Olay, sabah saatlerinde Karaelmas Mahallesi Mustafa Aşçı Caddesi üzerindeki Huzur Apartmanı’nda meydana geldi. İddialara göre Genel Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Arslan’ı 2011'de ikinci evliliğini yaptığı ve bir süre önce boşanma davası açtığı Hülya Arslan ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Hülya Arslan, Hakkı Arslan'ı evde bulanan tabanca ile vurdu. Arslan, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Tedavi altına alınan Arslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.  Hakkı Arslan, hastanede polise verdiği ilk ifadesinde eşi ile tartıştıklarını söyledi. Hülya Arslan ise ifadesinde eşinin kendisini dövdüğünü ileri sürdü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Barış DOĞAN