Ereğli’de gerçekleştirilen İYi Parti 2. Olağan Kongresi’nde 3 aday vardı ama 2 aday yarıştı. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı kongrede ilçe başkanı adayları dışındaki isimlere söz hakkı verilmemesi kısa süreli bir gerginliğe yol açtı. İl Başkanı Yavuz Erkmen’e konuşma yaptığı esnada,  bazı partililer tarafından, “Ak Parti bürokratı” şeklinde sataşıldı.
Olayların yatışmasının ardından oy kullanmaya geçildi. Seçimi Evrim Balbaloğlu 190 oy alarak kazandı. Sinan Durdu ise 90 oy aldı.

Üç adaydan birisi olarak konuşma yapan Batu Müftüoğlu’nun adaylığı seçime geçilmeden divanın yalpan itirazı kabul etmesi üzerine düşürüldü. Olay üzerine Müftüoğlu yakasındaki parti rozetini İl Başkanı Erkmen’e vererek tepkisini gösterdi. Adaylardan Sinan Durdu’nun konuşma yaptığı sırada, bir gün önce mevcut ilçe yönetimi adına hareket eden 15 kişilik grubun saldırıya uğradığını iddia ederek, olayda yırtıldığını ileri sürdüğü ceketini kürsüden sergilemesi kısa süreli tartışmalara yol açtı.

İlçe başkan adaylarından Sinan Durdu konuşmasını yaparken bir gün önce mevcut ilçe yönetimine yakın 15 kişilik grubun saldırısına uğradığını ileri sürdü. Durdu olayın ispatı olarak da bir gün önce giydiğini iddia ettiği kolu sökülmüş ceketini salondakilere gösterdi.