Çatalağzı ve Muslu’da halkın tepkisi Eren Enerji’deki işten çıkartmaları durdurdu…

GERİ ADIM ATTILAR

Çatalağzı ve Muslu’da faaliyetini sürdüren Eren Enerji, yaklaşık 300 kişiyi işten çıkartacağını açıklaması sonrasında bölge halkından gelen tepkiler üzerine santral yönetimi geri adım attı. Hafta sonu Çatalağzı’nda Eren Enerji çalışanları ve bölge halkıyla bir araya gelen Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, şirket yönetimi ile yaptıkları görüşmeler sonrasında işten çıkartmaların durdurulduğunu müjdeledi. Şuana kadar 80 kişinin kendi isteğiyle verilen teşvikleri kabul ederek işten ayrıldığını ifade eden Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman ise, “Sonuna kadar halkın yanında olacağız. Santrallerin külünü ve çamurunu yutan insanları kimse kapının önüne koyamaz” dedi.

“SOSYAL BARIŞ BOZULUR”

Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, gönüllü ayrılanların dışında kimsenin kapının önüne koyulmayacağını belirterek, “İlk etapta 150 sonra 150 kişi toplam 300 kişi çıkarılacak dendi. Kendi rızasıyla çıkanlar haricindeki bir işten çıkartma olmayacak. Bize şuan denilen bu yönde. Aksi olacağını düşünmüyorum. Kamuoyu ve insanların tavrı bu konuda etkili oldu. ‘Kimseyi mağdur etmeyin mağdur ederseniz sosyal denge bozulur savaş çıkar’ demiştik. Biz şimdi onları bekleyeceğiz ve sözlerinde duracaklarına inanıyoruz. Bölgede huzur yok, herkes diken üstünde. İnşallah bu şekilde Çatalağzı’nda ve Muslu’da bir rahatlamada olacaktır” şeklinde konuştu.

“İHTİMAL BİLE GÖRMÜYORUM”

Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman ise şuana kadar 4 maaş kıdem ve ihbar tazminatı teşviklerini kabul eden 80 kişinin işten çıktığını belirterek, “Biz firma yetkililerine ‘2002’den bu zamana kadar tozunu gürültüsünü pisliğini çamurunu halkım çekiyor işim bitti ben sizi işten çıkartıyorum diyemezsiniz’ dedik. Vali Bey de yetkililerle görüşüyor. Şuan kendi rızasıyla çıkanlar işten çıkacak. Ondan sonraki kişilerle ilgili de bugünden sonrada yeni çıkartma olmayacağı açıklandı. İşten çıkartma olmasını ben ihtimal olarak bile görmüyorum. Bölge insanı 15 yıldır çamur gürültü çekiyor. Biz kesinlikle halkımızın yanında dururuz. Başka bir tarafta asla olmayız” dedi.

(Umut ERSES)