Şehidin Babası Necati Korkut daha dün akşam oğluyla telefonla görüştüğünü belirtti.

 

Barış Doğan/ Umut ERSES - Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonlarda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut’un annesi Neriman Korkut’un hastanedeki tedavisi devam ediyor. Eşi hastanede müşade odasında olan şehidin babası 60 yaşındaki Necati Korkut ise Devrek Devlet Hastanesi önünde taziyeleri kabul ediyor. 

Gazetecilerle sohbet eden Baba Korkut, oğlunun uzman çavuşluk yapmasını ilk etapta istemediklerini fakat sonra oğlunun kararına saygı duyduklarını belirterek daha dün akşam oğluyla telefonda konuştuğunu ve oğlunun kendilerini özlediğini söylediğini ifade etti.

Baba Korkut yaptığı açıklamada, “Oğlum daha 23 yaşındaydı. Vatani görevini Isparta’da yaptı. Uzman çavuşluğa ilk müracaat ederken bize söyledi. İlk etapta biraz karşı çıktık. Fakat oğlumuzun kendi kararına bıraktık. 2 ay önce yanımıza izne gelmişti. Daha dün akşamda telefonla konuştuk. Bizi aradı sohbet etti, bizi özlediğini söyledi. Halimizi hatırımızı sordu. Bize bazen görevini anlatıyordu, oraları anlatıyordu ama kendisinin çok zorluk çekmediğini belirtiyordu” dedi.

Öte yandan Şehit Uzman Çavuş Okan Korkut’un naşının bugün akşam saat 19:30’da havayoluyla Saltukova Havaalanı’na geldikten sonra karayoluyla memleketi Devrek’e getirilecek. Şehidin cenazesi yarın öğle namazına müteakip Devrek Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazı ardından memleketi olan Devrek'in Yılanlıca köyünde defnedilecek.