DEVA Partisi, karda fotoğraf çektiren
AKP’lileri ucuz siyaset yapmakla eleştirdi


“GİYİN ÇİZMELERİ SOKAĞA ÇIKIN”

Zonguldak merkez ve ilçelerinde yoğun kar yağışıyla birlikte kenttin elektrik, su başta olmak üzere alt yapısının ne kadar kötü olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Zonguldak merkez ve ilçelerinde elektrik ve su kesintileri devam ederken, köy ve mahalle yolarlı da ulaşıma kapandı.

İktidar Partisi milletvekili ve belediye başkanları yılın ilk karını vatandaşa göstermek için hatıra fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşması DEVA Partisinin tepkisine yol açtı.

DEVA Partisi Zonguldak Merkez İlçe Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, h
er şeyi güllük gülistanlık gibi göstermeye çalışan AKP’li vekil, İl, İlçe yöneticileri ve belediye başkanlarının gelinen noktada ne kadar yetersiz ve aciz kaldıklarını belirterek, "Hesabı bizlere değil, evlerinde üşüyen insanlara, elektrik sorunlu eğitiminden geri kalmış geleceğimiz olan gençlere ve çocuklara, Evine ekmek götürebilmek için sabah kar yağışının altında ulaşım aracı bulamadığından dolayı yürüyerek işe giden vatandaşa vereceğiniz için lütfen bizlere ucuz siyasi cevaplar vererek vakit kaybetmeyin. Giyin çizmeleri sokağa çıkın" dedi.

İşte o açıklama; 


“2021 yılının ilk ayında üstüne bastıra bastıra dikkat edin geliyor denmesine karşılık yağış sonucunda yaşanılan ve halkı mağdur eden sonuçlarla ne yazık ki karşılaşmış bulunmaktayız. Yaşanan koşullar dolayısıyla elektrik, su, internet, taşıma sorunu, kapanan yollardan dolayı ulaşım sorunu, gördüğümüz ve dile getirdiğimiz başlıca konular. Koşulların bu sonuçları doğurması ve doğan bu sonuçlar neticesinde canlarını dişlerine takarak çalışan tüm emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.

“KOLTUKLARINIZ NE KADAR BOŞ DEĞİL Mİ?”

Ancak, altyapısı olmayan şehirde altyapısı hazırlanmamış olan çalışmaların beyhude olduğunu da çok net bir biçimde görüyoruz. Kar yağsa da güzel bir fotoğraf çektirsek diye düşünen vekiller, keşke daha öncesinde herhangi bir doğa olayı durumunda ne gibi sorunlarla karşılaşırız diye düşünüp önlem almış olsalar ya da sistematik bir şekilde tüm müdürlüklerle ortak çalışabilen bir yönetim anlayışı, iş bulma kurumu gibi çalışacağına şehri yönetecek işinin ehli bir iktidar partisi yönetimi olsaydı, inanın bizler onları rahatsız eden bu cümleleri sarf etmez aksine yaptıkları çalışmaları ayakta alkışlardık. Klasik savunma metodu olan ‘çalışmalar belli bir kesimi rahatsız ediyor’ cümlesi, süregelen ötekileştirmenin kendilerine sağladıkları siyasi arenadaki koltuklarının ne kadar boş olduğunu tekrar göz önüne sermekte.

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYİN” 

Bilinmesi gerekmektedir ki, oluşan sorunları dile getirmek bizim görevimiz olmakla beraber halkın sorunlarına çare bulmak sizin görevinizdir. Atlanılan önemli noktaların hatasını başka kurumlara ya da durumlara atmak çözüm değil kaçıştır. Halkın iradesiyle göreve gelmiş olmanız, hatırlatırız ki! hiç kimseyi ayırmadan halka hizmet etmeniz gereğini doğurmaktadır.  Sadece gerçekleri söylediğimiz için bizleri ötekileştirmeye çalışıp basit siyasi kelimelerle savunma yapmanız dahi bu halka hizmet etme aşkımızı körüklemektedir. Hesabı bizlere değil, evlerinde üşüyen insanlara, elektrik sorunlu eğitiminden geri kalmış geleceğimiz olan gençlere ve çocuklara, Evine ekmek götürebilmek için sabah kar yağışının altında ulaşım aracı bulamadığından dolayı yürüyerek işe giden vatandaşa vereceğiniz için lütfen bizlere ucuz siyasi cevaplar vererek vakit kaybetmeyin. Giyin çizmeleri sokağa çıkın”
(Haber Merkezi)