Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Başkanlar Kurulu kararı ile 1 Mayıs’ı Çanakkale’de kutladı. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü’nde TÜRK-İŞ tarafından Çanakkale’de düzenlenen kutlamalara ve mitinge kitlesel olarak katıldı.
Maden işçileri Zonguldak’taki kutlamalarda da yerini aldı. Madenciler, Çanakkale’de ise Çanakkale Ruhunu yaşattılar ve kutlamalara renk kattılar. Maden işçileri yürüyüş ve miting boyunca “Geliyor geliyor madenciler geliyor”, “Emeğin Başkenti Şanlı Zonguldak”, “Madenci Feneri sönmeyecek”, “Yaşasın Türk-İş, Yaşasın 1 Mayıs” sloganlarını attı.
Çanakkale’deki 1 Mayıs Kutlamalarına, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ile Genel Merkez Yöneticilerinin yanı sıra GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri ile Karadon, Kozlu, Üzülmez, MTA, Amasra, Armutçuk, Merkez Servisleri şubelerinin yöneticileri ve yaklaşık 600 maden işçisi katıldı. Çanakkale Savaşları’nın 101. Yıldönümü nedeniyle bu yıl Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu tarafından Çanakkale’de gerçekleştirilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına, Türkiye’nin çeşitli illerinden binlerce işçi katıldı.