Şırnak’ta PKK terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan üç yıllık uzman çavuş 25 yaşındaki Burak Saraçlı’nın Zonguldak’ın Gökçebey’deki baba ocağına ateş düştü. 


Şırnak’ta akşam saatlerinde PKK terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan uzman çavuş Burak Saraçlı’nın Gökçebey ilçesindeki baba ocağı acı haberle yıkıldı. İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi ile Gökçebey Kaymakamı Serkan Keçeli, acı haberi vermek üzere şehidin ailesinin bulunduğu Hacımusa köyüne yola çıktı.

Köyde acı haberi alan aile, ambulansla Gökçebey ilçe merkezindeki evlerine getirildi. Acı haberle yıkılan anne Fatma, baba Kamil ve şehidin ağabeyi Fatih Saraçlı burada taziyeleri kabul etti. Anne Fatma Saraçlı sinir krizleri geçirirken, baba Kamil Saraçlı ise güçlükle ayakta durabildi.

Oğlu ile en son dün akşam saatlerinde görüştüklerini anlatan baba Kamil Saraçlı, “Şırnak’ta görev yapıyordu. Bekardı. En son telefonla dün akşam görüştük. Şırnak merkeze yeni inmişti. İki gün olmuştu. Üst bölgedeydi, aşağıya ineli iki gün oldu. Araç komutanı olarak görev yapıyordu. Uzman çavuştu. Üç yıldır orada görev yapıyordu. İki ay önce en son buraya izne gelmişti. Evlenmeyi düşünüyordu. Bir hazırlığı vardı. Söz gibi bir şey olacaktı. Üst bölgenin çok rahat olduğunu söylüyordu. Aşağının karışık olduğunu zaten tüm Türkiye biliyor. Üst bölgede rahatı iyiydi. İki gündür aşağıdaydı. Görev için aşağıya indi” diye konuştu.

Anne Fatma Saraçlı ise sağlık görevlileri ve kadın komutanlar tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Barış DOĞAN