Zonguldak Belediye Meclisi Mart ayı ek birleşimi dün Belediye Nikâh Salonu’nda gerçekleşti. Gündemin 3’üncü maddesi olan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün 20 Ocak 2017 tarih ve 28 sayılı, Belediye Meclisinin 06 Ocak 2017 tarih ve 19 sayılı kararının yeniden değerlendirilmesi hakkındaki oylamada CHP’li meclis üyesi Tahsin Erdem, Şenol Şanal, Atınç Kayınova ret verirken, AKP ile MHP çekimser olduklarını açıkladılar. Gündem maddesinin oylamasında salt çoğunluk sağlanamadığı için yeniden görüşülmek üzere dairesine iade edildi. CHP’li Gökhan Demir ise bu sonucun ardından, “Bu davranışlar hoş değil. Bu karar alınırken herkes vardı. Böyle düşünüyorlarsa o zaman konuşacaklardı şimdi değil. O zaman neden konuşmadılar” şeklinde tepki gösterdi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Yine gündemin 17’inci maddesi olan ve kamuoyunda aylarca tartışılan Zonguldak-Tıp Fakültesi arasında Özel Halk Otobüsü hattının açılması ilgili CHP’li Belediye Meclis Üyesi Gökhan Demir’in dilekçesi okundu. Komisyonun oylanması sırasında CHP’li meclis üyeleri; Cavit Zülfikar, Zeki Çolak ve Süleyman Özdoğan tarafından ret edildi. Gündem maddesinin Trafik ve Plan Bütçe Komisyonuna havalesi oy çokluğu ile kabul edildi. Trafik Komisyonu Başkanı Gökhan Demir’in CHP’li meclis üyeleri tarafından verilen ret oyları sonucunda sinirlendiği gözlerden kaçmadı.

 

Belediye Meclis Toplantısı, yoklama ve açılışla başlayan ve 25 madde ile görüşülmesi planlanan Zonguldak Belediye Meclisi,  ilave 5 madde eklenerek 30 madde olarak görüşüldü.

Gündemin ikinci maddesi olan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 10.01.2017 tarih ve 179 sayılı, Dilaver Dolmuş Durağı güzergâhının kalkış, vanş noktaları dâhil geçeceği cadde ve sokakların isim olarak yeniden düzenlenmesi hakkındaki Trafik Komisyonu Raporu okunarak oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. 

Gündemin üçüncü maddesi olan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 20.01.2017 tarih ve 28 sayılı, Belediye Meclisimizin 06.01.2017 tarih ve 19 sayılı Kararının yeniden değerlendirilmesi hakkındaki Trafik Komisyonu Raporu okundu. CHP’li meclis üyeleri Tahsin Erdem, Atınç Kayınova ve Şenol Şanal ret verdi. AKP ile MHP çekimser kaldı. Salt çoğunluk sağlanamadığı için yeniden görüşülmek üzere dairesine iade edildi.

Gündemin dördüncü maddesi olan imar Komisyonu Üyeleri tarafından verilen, Belediyemizce uygulanmakta olan imar Plan Notlarına yeni maddelerin ilave edilmesi ile ilgili talep hakkındaki imar Komisyonu Raporu okunarak oy birliği ile komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesi olan; İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 19.01.2017 tarih ve 75 sayılı, Zonguldak Merkez ilçe Meşrutiyet Mahallesi 369 ada, 99 parsel üzerinde yer alan K.V.T.K.K.K. tarafından tescilli taşınmazın koruma alanında kalan 369 ada 17 parsele ilişkin, MİA Revizyon İmar Planı Plan Notlanna ilave edilmesine ilişkin Plan Notu değişikliği talebi hakkındaki imar Komisyonu Raporu okunarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 ve 16’ncı maddeleri okunarak oylamaya sunuldu ve oy birliği ile trafik komisyonuna havale edildi.

Gündemin on yedinci maddesi olan; Beteleye Meclis üyesi Gökhan DEMIR tarafından verilen Zonguldak-Tıp Fakültesi arasında Özel Halk Otobüsü hattının açılması talebi ile ilgili dilekçesi okundu. CHP’li meclis üyeleri Cavit Zülfikar, Zeki Çolak ve Süleyman Özdoğan ret oyu verdi. Gündem maddesi oy çokluğu ile trafik komisyonu ve plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündemin 18, 19, 20, 21 ve 22 maddeleri okunarak oy birliği ile plan bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin 23. Maddesi okunarak oy birliği ile türlü işler komisyonuna havale edildi.

Gündemin 24 ve 25’inci maddeleri imar komisyonuna havale edilirken, meclis gündemine ilave olarak giren 26, 27, 28 ve 29. Maddeleri oy birliği ile plan bütçe komisyonuna, 30 maddesi ise Plan Bütçe ve Trafik Komisyonlarına oy birliği ile gönderildi.

CAN POLAT PAMAY UNUTULMADI

CHP, AKP ve MHP’nin ortak olarak hazırlanan, Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal tarafından önerge olarak verilen,  Çelikel Lisesi’nin bulunduğu sokak olan Lise Sokağı isminin Can Polat Pamay Sokak’ı olarak değiştirilmesi istendi.  Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise böyle bir düşünceleri olduğunu, tüm gruplara teşekkür ettiğini ve gündemlerine aldıklarını ifade etti.

Aycan KARADAĞ