Zonguldak Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü Koordinesinde; Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Gökkuşağım Olur musun?” adlı ‘Okul ve Çevre Temizliği’ konulu şiir yarışması  Valilik Binası İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonun da düzenlendi.

Katılımcılar arasında Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, proje koordinatörü Murat Kapıcı, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, Esnaf Derneği Başkanı Süleyman Erbay ve veliler katıldı. Şubat ayında duyurulan Nisan ayında dereceye girenlere ödül vermek için düzenlenecek tören o dönem de ülkenin içinde bulunduğu kritik durumdan dolayı ertelendi. Dereceye giren öğrenciler ise; Şeyma Akar (Çaycuma Helvacılar Orta Okulu), Meral Sena Kara(Merkez Cumhuriyet Orta Okulu), Ela Palabaş(Çatalağzı Gaziosmanpaşa Orta Okulu), Tuğba Eftal Toki (Yenimahalle İlkokulu) seçildi. Seçilen öğrencilere ‘Altın’ hediye edildi.

Gökkuşağım Olur musun? Adlı projemizin temel hedefi yetişme çağındaki çocukların maddi ve manevi yönden sağlıklı ve donanımlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak olduğunu belirten Süleyman Erbay, “  Proje ortaklarımızın özverili katkı ve çalışmaları sayesinde öğrencilerin dengeli ve sağlıklı beslenmeleri, bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirilmeleri, engellilere destek amaçlı etkinlikler, kantin işletmecilerinin sağlıklı beslenme ve hijyen konularında eğitimden geçmeleri gibi çeşitli etkinlikler ile birlikte bu etkinlikte de yetişmelerinde farkındalık yaratmak amacı ile il genelindeki okullarımızda şiir yarışması düzenledik.” ifadelerine yer verdi.  Tören sonun da birinci olan Şeyma Akar şiirini okudu. ( Aycan Karadağ)