Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Gönülden hayvan severler derneği tarafından Abdi ipekçi sergi salonunda sokak hayvanları yararına kermes düzenlendi.

Sabah saatlerinde açılan kermeste dernek üyeleri tarafından hazırlanan yiyecekler satışa sunuldu. Salı akşamına kadar sürecek olan kermes hakkında açıklamalarda bulunan Gönülden Hayvan Sevenler Derneği Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Belgin Alcan, amaçlarının kermesten elde edilecek olan gelir ile sokak hayvanlarının tedavilerini ve bakımlarını yaptırabilmek olduğunu söyledi.

Alcan konuşmasında "Bu kermesten elde edilecek gelirin, sokakta yaşayan hayvanların yaralanmaları, tedavileri ve benzeri rahatsızlıkları için harcanacaktır" Alcan konuşmasında Gönülden Hayvan Sevenler Derneği olarak, bugün yardım amaçlı bir kermesimiz başladı. Bugün sabah başlayan kermesimiz, Salı akşamına kadar devam edecek. Derneğimiz, sokakta yaşayan hayvanların yaşam koşullarının daha da iyileştirebilmek ve onların hayat mücadelesine katkı verebilmek adına yardım toplayabilmek için; kermes, gezi, kahvaltı gibi bir takım etkinlikler düzenlemektedir. Bugünkü kermesimiz için de üyelerimiz sağ olsunlar, pastalar, börekler ve ikinci el kıyafetler gibi çeşitli ürünler getirerek satışa sundular. Tüm halkımızın ilgisini bekliyoruz. Çünkü biz, sokak hayvanları için yapılan bu çalışmada, bu kermesten elde edilecek gelirin, sokakta yaşayan hayvanların yaralanmaları, tedavileri ve benzeri rahatsızlıkları için harcanacaktır. Ve kış geliyor. Onların mama ihtiyaçları var. Özellikle Belediyemiz bize zaten bu konuda son derece destek veriyor. Belediyenin çalışmasından çok memnunuz. Çok güzel bir ekip oluşturduk. Çalışmalarımız devam ediyor. Sokakta gördüğünüz küpeli köpekler, Belediyemiz tarafından kısırlaştırılarak rehabilite edilen köpeklerdir. Sokaklarda bizimle birlikte yaşamaları gerektiği için doğaya tekrar bırakılmışlardır. Lütfen siz de onları gördüğünüzde, onların yaşamına katkıda bulunun. Artan yiyeceklerinizi onlarla paylaşabilirsiniz" dedi.