Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Gençlik Merkezi Müdürü Vekili Barış Özdemir ve beraberinde, Bangladeş, Afganistan, Yemen, Burkina Faso ve ülkemizde öğrenim gören gönüllü gençler, Gençlik Spor Bakanlığına bağlı “Damla” projesi kapsamında Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ı makamında ziyaret etti. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Damla projesini, Vali Ahmet Çınar’a sunarak, bilgiler aktardı. Ziyaret sonrasında Türkiye’de öğrenim gören Bangladeşli gönüllü genç, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’a çiçek takdim etti.

Çınar; “Ülkelerin bir arada olması, büyük işler çıkartacaktır”

“Vali Ahmet Çınar ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, “Ülkelerin bir arada olması bunlar güzel faaliyetler. Siz bir kısmında etkili olursunuz. Başkaları öbür kısmında etkili olur. Bunlar hepsi toplandığı zaman bunlar yapılan büyük işler. Bizim üniversitemizde de bine yakın yabancı öğrenci var. Siz bizlerin hem misafiri hem de ev sahibisiniz. Bende ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Özellikle yabancı öğrencilerin gittikleri yerlerde buraları anlatacaklarına ve sevdireceklerini eminim ”şeklinde konuştu.

Yüksel; “Amaç gençlerin gönüllü olarak toplumsal girişime destek vermelerini”

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Damla Projesi'nin hem kültürlerin kaynaşmasına hem de birlik ve beraberliğin teminine etki ettiğini söyleyerek,“Damla Projesi gerçekten adından da anlaşıldığı gibi küçük damlaların bir okyanus oluşturmasıdır. Ülkemiz üniversitelerinde öğrenim gören yabancı gençlerin de katılımcı olarak yer aldığı bu proje ile, herhangi bir beklenti içinde olmadan, farklı illerdeki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya toplumun yararına olan bir hedefe ulaşmak için gençlerin gönüllü olarak toplumsal girişime destek vermelerini sağlamak amaçlanmaktadır.” dedi.

Emre Can BAYRAM