“ZONGULDAK MUTLU 
GELECEĞE KAVUŞACAK”

İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, kendisi için Polisevinde düzenlenen veda yemeğinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Turizm, tarım, eğitim ve sanayi kümelenme projelerimiz bir bir hayata geçecek ve inanıyoruz ki Zonguldak makul bir süre içerisinde özlemi duyduğu mutlu geleceğe kavuşacaktır” dedi. 
Bektaş, 38 yıllık memuriyet hayatının son görevini yapmış olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, “Gelinen noktada 12 yıldan uzun bir süre ülkeme, milletime ve devletime valilik gibi onurlu bir görevi yapmama sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a en kalbi saygılarımla teşekkür ediyorum. Küçük taşra kasabada yetişip ülkemize, milletimize valilik gibi böyle bir onurlu görev gibi hizmet şansı bulmak benim için ömrümün sonuna kadar taşıyacağım, ailemin ve çocuklarımın da taşıyacağı bir mutluluk ve onur kaynağı” şeklinde konuştu.

“GELİŞMELER ÜMİT VERİCİ”

Ulaşım, karayolları, tüneller, demir yolları, limanlar ve havalimanı konularında ümit verici gelişmeler olduğuna vurgu yapan Bektaş, “Sanayileşmeye gelirsek sanayileşme havza ve şehir merkezi açısından irdelenmeli, bu çerçevede Filyos Liman ve Endüstri Bölgeleri Projesi bölge için bir açılım potansiyeli taşımaktadır. Zonguldak için bakıldığında ilçelerinin sanayileşmeyi başardığını görüyoruz. Merkez ilçeleri sanayi geçmişi ve birikimine rağmen başarılı olamamışlar. Bu durum madencilikteki problemler de eklendiğinde şehre göçü hızlandırmakta. Konu Valilikçe hem makro hem mikro bazında ele alınmış ve kalkınma ajansı üzerinden şekillendirilmiştir” dedi. 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Kendilerinden önce başlatılmış hiçbir projeyi durdurmadıklarını, proje süreçlerinin hızla devam ettiğini bir kısmının uygulamaya konulduğunu ifade eden Bektaş, konuşmasını şöyle sonlandırdı:  “Katı atık sistemi konusunda ilimizde gerçekten örnek bir atık arıtma sistemi tasarlandı. Hızla bu uygulamaya konuluyor. Şehircilik, turizm, tarım, eğitim ve sanayi kümelenme projelerimiz bir bir hayata geçecek ve inanıyoruz ki Zonguldak makul bir süre içerisinde özlemi duyduğu mutlu geleceğe kavuşacaktır. Bu duygularla çalıştık. Süreçte şehirde ilgi ve yardımını gördük. Çok iyi bir ekibimiz var. Pandemi sürecinde de görüldüğü gibi çok iyi iş çıkarıyorlar. Bu vesile ile seçilmiş, atanmış bütün mesai arkadaşlarıma, sivil toplum örgütlerimize, özel sektör temsilcilerimiz ile Zonguldak'lı vatandaşlarımıza, bana eşlik eden derdimi çeken eşim ve çocuklarıma katkı ve işbirliklerinden ötürü teşekkür ediyorum."