Hakkında çıkan haberler nedeniyle Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü iken Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Araştırmacı olarak kızak göreve atanan Mehmet Özdemir, kendisi hakkında yapılan görevden alındığı yönünde haberlerin doğru olmadığını yeni görevine atandığını söyledi. Araştırmacı adı altında pasif göreve atanan Özdemir’in açıklaması “Durumu kurtarmaya çalışıyor” şeklinde yorumlandı.

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA:

 

2007 yılında öğretmen olarak göreve başladığım Çaycuma’da on yıl yönetici olarak değişik kurumlarda görev yaptım.2014 yılından itibaren bugüne kadar İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak hizmet etme imkanı buldum. Göreve geldiğim günden itibaren Çaycuma’mızda eğitimin kalitesini ve niteliğini artırmak için ilçemizin eğitimde hak ettiği yere gelmesi için yol arkadaşlarımla birlikte mesai mefhumu gözetmeden gecemizi gündüzümüze katarak fedakarca çalıştık. İlçemizde eğitim kurumlarının fiziki alanlarının iyileştirilmesi, okul ihtiyaçlarımızın belirlenerek gerekli çalışmaların yapılması ,taşımalı eğitim ile ilgili sorunların çözülerek planlı bir sistem kurulması, öğrencilerimize sunulan yemek hizmetinin kalitesinin artırılması, eğitim kurumlarımızda verimliliğin üst düzeye çıkarılması, öğretmen ve personel gücümüzün en verimli şekilde değerlendirilmesi, okul kütüphanelerimizin iyileştirilmesi ve zenginleştirilmesi, eğitimin kalitesinin artırılması konularında çok önemli çalışmalar yaparak ilçemiz adına geleceğimizin teminatı olan nesiller adına çok önemli kazanımlar elde ettik.

 

Özellikle ilçemizin okul ihtiyaçları ile ilgili planlamalarımız ve hedeflerimiz  bugün birer birer hayata geçmektedir.

 

Şükürler olsun ilçemizin ihtiyacı olan 24 derslikli Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu inşaatımız başlamıştır.

24 derslikli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yapımıyla ilgili hayırsever Nuran GÜLŞEN ile protokol imzalanmıştır. Bakanlığımızın tahsis ettiği kaynak ile de 2 adet modern atölye binası yapılacaktır. Bu sayede ilçemiz ihtiyacı olan mesleki teknik eğitim kampüsüne kavuşmuş olacaktır.

Pehlivanlar Anaokulumuzun ihalesi 9 Ocak 2018 Salı günü yapılacak ve inşallah bu okulumuz 2018-2019 eğitim öğretim yılına hazır hale gelecektir.

TSO Fen Lisemizin ihtiyacı olan 200 öğrenci kapasiteli modern bir pansiyon binası yapımı Bakanlığımız 2018 yılı yatırım planı içerisinde planlanmış olup, ilçemiz ve okulumuz adına önemli bir kazanım olacaktır.

Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması ilkesi çerçevesinde devletimizin her kuruşunun hesabını yaparak elimizdeki kaynakları en ideal şekilde planlayarak okul ve kurumlarımıza destek olarak , projeler üreterek Çaycuma’da her alanda önemli başarılar elde ettik.

 

Ailemiz ve çocuklarımız dahi konu edinilerek, insanlık onur ve haysiyetimiz, itibarımız kutsal bildiğimiz her türlü değerimiz linç edilerek ayaklar altına alınmaya çalışıldığında bile devlet terbiyemizi ve vakarımızı muhafaza ederek her koşulda insafsızca yapılan saldırılara karşı sabrettik. Her zaman ve her koşulda çalışma azim ve gayretimizi koruyarak ,sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ettik. Kanun ve yönetmelikler ile Amirlerimiz dışında hiç kimseden emir ve telkin almamak suretiyle görevimizi hakkaniyet ilkesi çerçevesinde yerine getirme gayreti içerisinde olduk.

 

Bulunduğumuz yerlerin bir makam değil hizmet etmek için bir vesile olduğu anlayışıyla, doğru bildiklerimizi her zaman ve her koşulda yapma gayreti içerisinde olduk. Hakkın ve halkın rızasını her şeyin üstünde görerek hiçbir zaman şahsi menfaat ve gelecek hesabı yapmamayı ilke edindik. Her zaman onurlu bir duruş sergileyerek hep dik durmayı doğruya doğru eğriye eğri demeyi kendimize ilke edindik.

 

Yakın zamanda şahsım ve ailem hedef alınmak suretiyle başlatılan iftira ve manevi linç girişimi ile ilgili olarak her türlü yargı yoluna başvurulmuştur. İlgili ve sorumlular ile hakkında  manevi tazminat davaları açılacaktır.

 

Yerel basında yer alan Zonguldak Valimiz Sayın Ahmet ÇINAR’ ın talimatıyla merkeze alındığım yönündeki haber tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından, Çaycuma ilçe milli eğitim müdürlüğü görevinden 657 sayılı kanunun 76.maddesi çerçevesinde “hizmetin gereği” gerekçesiyle Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne araştırmacı kadrosuyla atandım.

 

Çaycuma’da görev yaptığım süre içerisinde bizlere maddi ve manevi destek olan eğitime katkı sağlayan herkese şahsım ve Türk Milli Eğitimi adına teşekkür ediyorum. On yılı aşkın bir zamandan beri ailemle birlikte yaşadığım Çaycuma’da bize kalplerini ve gönüllerini açan Çaycuma’nın misafirperver, samimi ve hoşgörülü insanlarını çok seviyorum. Meslektaşlarıma ve mesai arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

GÖREVİMİ, ÖNCE  HAKKIN SONRA HALKIN RIZASINI GÖZETEREK , HAKKIYLA YERİNE GETİRMİŞ OLMANIN HUZURU İÇERİSİNDE ÜSTLENDİĞİM VAZİFE VE TAŞIDIĞIM  EMANETİ DEVLETİME TESLİM EDİYORUM.

 

Mehmet ÖZDEMİR

 

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü