Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin:

“Dernek başkanı olduğum için ifade verdim”

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, geçtiğimiz haftaya damgasını vuran ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü sahte sağlık raporu operasyonu kapsamında KOM ekipleri tarafından bilgisine danışılmak üzere emniyete çağırıldı. Şirin, emniyetteki ifadesinin ardından dernek binasında gazetemize açıklama yapan Şirin, “Tutuklanan kişiler arasında deneğimize üye olanlarda vardı. Dernek başkanı olduğum için beraber olduğumuz ortamlar oldu. Buna nedenle savcılığın bilgimin alınması yönünde emniyet müdürlüğüne yapmış olduğu yazılı müracaata istinaden bugünde gittik gerekli bilgileri verdik. Sorulan soruları cevapladık” dedi.

Emniyetteki ifadesinin ardından dernek binasında gazetemizin sorularını yanıtlayan Hüseyin Şirin; “İlimizde bir hafta önce sağlık kurulu raporlarında yapılan usulsüzlüklerle ilgili bir operasyon ve tutuklamalar oldu. Tutuklanan kişiler arasında deneğimize üye olanlarda vardı. Tabii bu kişilerle dernek başkanı olduğum için beraber olduğumuz ortamlar oldu. Buna nedenle savcılığın bilgimin alınması yönünde emniyet müdürlüğüne yapmış olduğu yazılı müracaata istinaden bugünde gittik gerekli bilgileri verdik. Sorulan soruları cevapladık. Bizle herhangi bir alakası olmadığını benim bin 600 tane üyem olduğunu, biz insanlara her zaman yasal mevzuatlar hakkında bilgi verdiğimizi. Bizim falancıya yönlendirme gibi bir lüksümüz yok böyle bir şey yapma şansımız yok 16 yıldır burada dernek başkanlığı yapıyorum. Ben buraya dün gelmedim. 16 yıldır Zonguldak’ta kazandığımız bir itibar var”  

“KURUMA KİMSE ZARAR VERMEYE KALKMASIN”

“Türkiye Sakatlar Derneği 71 adet şubesi olan büyük bir kuruluştur. Bizde Zonguldak olarak Türkiye’de şube olarak ilk beşin içindeyiz. Böyle haberler bizi üzüyor. Bu haberler derneğimizi ve şahsımı rencide ediyor. Bu dernek herkese lazım olan bir dernektir. Buraya verilen zarar derneğin faaliyetlerine verilen bir zarardır. Bizim için Valiliklere dilekçeler veriyorlar. Geçen gün 3 günlük denetim gördük. Biz 16 yıllık başkanız. Bizi 50 kerede denetleseler bizim yanlışımız olmaz. Bu kuruma kimse zarar vermeye kimse kalkmasın. Bu kurum ve ekibimiz Allahın izni ile ayaktadır. İnşallah Mart ayında da yine çıkacağız bütün üyelerimizin yüzde 80’nin desteğiyle yine bu ekip çalışmalarına devam edecek”

“CEZASINI ÇEKECEK”

“Aykut’un dernekte böyle bir şey yapma şansı yok. Bu arkadaşımız büro olarak veya takıldığı bir yerde bu işleri kovalamış bu dernekte kesinlik ile falancı kişiyle böyle bir şey olmadı ve kesinlik ile olamaz. Hüseyin Şirin’in yapısında böyle bir şey olamaz. Falancı senin şu işini halledecek parayı ver böyle bir şey olamaz zaten savcılığın araştırma sebebi de budur. Biz üyelerimiz ile gidip bir yerde oturuyoruz çay içiyoruz veya bir arkadaşımızın kanunsuzluğu varsa biz oturup onun kanunsuzluğunuz konuşmuyoruz. Arkadaşımız yaptığı hatanın cezasını çekecek. Biz hiçbir zaman bu kanunsuzluğu tasrif etmeyiz. Burada devlet dolandırılmış burada tek bir kişinin suçu yok. Burada o doktora vermiş o birisinin yanına gitmiş zincirleme söz konusudur. Bizim bin 600 üyemiz var. Bu üyeler içerisinde yanlış anlamayın her şeyi var. Bu üyelerin içerisinden 1 tanede çıkar 50 tanede çıkar” dedi.

OLAY

Zonguldak'ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri’nin (KOM) 2 yıl boyunca sürdürdükleri fiziki ve teknik takibin ardından “Sahte sağlık raporu” düzenlediği iddia edilen suç örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 3’ü doktor 7'si tutuklandı. 18 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrolle serbest bırakıldı. Mahkeme, gözaltına alınan doktorlar Z.Y., İ.G., ve TTK'da Sağlık Şube Müdürü olarak görev yapan doktor O.O., örgüt lideri oldukları iddia edilen A.Ö., T.A. ile birlikte E.T. ve H.D.S olmak üzere 7 kişinin tutuklanması kararını verdi. Barış DOĞAN – Aykut KARA