Geçtiğimiz yıl kışın ortasında tuz olmayış nedeniyle yapılan eleştirilere “Konya’dan tuz geliyor” şeklinde yanıt verdiği için şehirde alay konusu olan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, dün yapılan Meclis Toplantısı’nda yüreklere su serpti   

Gözün aydın Zonguldak

Konya’dan tuz geliyor!

Katı atık borcu olan vatandaşların taksitlendirme imkanından faydalanması için Zonguldak Belediyesi Meclis Bürosu’ndan geçtiğimiz hafta içerisinde tüm meclis üyelerine Pazar günü olağan üstü toplantı daveti gönderilmesi ve ardından da geç kalındığı için toplantının iptal edildiği yönünde ikinci bir mesaj gönderilmesi AKP’li meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. Hükümetin çıkarttığı taksitlendirme imkanını belediyenin ihmalkarlığı yüzünden katı atık borçlarına yansıtılamadığını belirten AKP’li meclis üyesi Abdullah Karagüzel, “Şimdi vatandaşın borcu var. Siz meclisi erken yapabilseydiniz ve müzakere yapılsaydı mağduriyet ortaya çıkmayacaktı. Sizin ihmalkarlığınızın cezasını vatandaş çekiyor. Böyle bir şey olabilir mi?” şeklinde tepki gösterdi. Başkan Akdemir ise eleştiriye tek kelimelik cevap vererek sadece “olabilir” demekle yetindi. Bunun üzerine ise Karagüzel, “Siz vermeyenden almıyorsunuz verenden alıyorsunuz. Zaten hep düzenli ödeme yapan vatandaş mağdur oluyor” şeklinde karşılık verdi.

TOPLANTI KARANLIKTA BAŞLADI

Zonguldak Belediye Meclisi’nin dün yapılan Aralık ayı ilk meclis toplantısı başladığı sırada salonda bir anda elektrikler kesildi. Belediyede jeneratör olmaması sebebiyle meclis toplantısı karanlıkta başladı. AKP’li meclis üyeleri olaya tepki göstererek, “Koskoca belediyede jeneratör yok mu?” şeklinde tepki gösterdi. Kısa süreli elektrik kesintisi sonrasında elektrikler gelince toplantı devam etti.

AKDEMİR’DEN ALEMDAR’A ‘HAYIR’

Elektrik kesintisi nedeniyle oldukça gerilen toplantıda MHP’li meclis üyesi Salih Alemdar ile Başkan Muharrem Akdemir arasında söz verme tartışması çıktı. MHP’li Alemdar’ın konuşma yapmak istemesi üzerine Başkan Akdemir direk olarak ‘Hayır’ cevabı verdi. Kendisinin konuşma yapmak istemesinin yasal hakkı olduğunu söylemesi üzerine ise Başkan Akdemir ise ‘O zaman toplantının sonunda söz veririm konuşursun’ diyerek cevap verdi. Alemdar ise toplantının sonunda değil başında konuşma yapmakta ısrarcı olması üzerine Başkan Akdemir meclis gündem maddelerine devam ederek konuşma isteğini engelledi.

Toplantının sonunda konuşma yapabilen Alemdar, Zonguldak’ın her mahallesinde ve her yerinde sıkıntıların alıp başını gittiğini dile getirerek, “Yerel seçimleri yaklaşık 3 yıl önce bitti. Biz belediye başkanımızı gerektiği zaman destekledik bazı konularda da muhalif olduk. İcraatların artısı da CHP olarak size, eksisi de size yazıyor. Biz arkadaşlarımızla beraber bunları değerlendiriyoruz. Bu dönem geçmiş dönemden daha başarısız bir belediye var. Belediye alt yapı ve üst yapı çalışmalarını yaz ayında yapar. 3 yıldır alt yapı ve üst yapı sorunları hat safhada devam ediyor. Geçen toplantıda belediyenin performansını onayladık ama bence sıfır durumda. Hep taşerona verilip yapılan ve eksik yapılan işler. İstasyon Caddesi’nden Çaydamar’a kadar yapılan parke çalışması kaç defa yapıldı hep çöküyor. Bugün bakıyoruz yine yol çökmüş durumda. Bakın bir örnek. Zonguldak’ın tüm mahallelerinde aynı sıkıntılar var. Kilit taşlar sökülüyor caddede bırakılıyor. Açılan çukurlar kapatılmıyor. Bunlar ne zaman yapılacak. Şimdi kar yağacak. Kar hazırlığı var mı? Tuzumuz araç parkurumuz ne durumda?” dedi.

TUZUMUZ VAR, SIKINTI ÇIKMAYACAK

Zonguldak’ın kışa hazır olduğunu ve ihalesi tamamlanan tuzların depolarda şuan itibariyle bekletildiğini belirten Akdemir, “Sadece sizler değil bizlerde denetliyoruz. Şuan mahallelerde çalışmalarımız var. Sırasıyla her yer yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğümüz kanalıyla kış hazırlıklarını ve görevlendirmelerimizi yaptık. Herhangi bir kar yağışı için ekiplerimiz hazır bekliyor. Tuzumuz şuan var. İhalemiz yapıldı. Tuzlarımız kente geliyor yedekte de bekletiyoruz. İnşallah kışı sıkıntısız bitireceğiz” dedi.

Ardından toplantı 7 Aralık tarihinde toplanmak üzere son buldu. (Umut ERSES – Aycan KARADAĞ)