DSİ Genel Müdürü Aydın, Zonguldak’ın ihmal edildiğini söyledi... Halkın Sesi soruyor: 18 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyordu?
GÜNAYDIN BEYFENDİ!

Batı Karadeniz Birliği ve Giresun Platformu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın ve Genel Müdür Yardımcısı Kaya Yıldız'ı makamında ziyaret ederek sorunların çözümü noktasında yardım istedi. Görüşme esnasında Zonguldak, Sinop, Kastamonu, Çankırı, Bartın, Karabük ve Bolu İlleri Ankara İl Dernekleri Federasyonlarından oluşan Platformun yöneticilerine Zonguldak’a gittiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, acı bir itirafta bulundu: “Zonguldak’ta biraz ihmal esilmiş bir kent yapısı gördüm” dedi. Halkın Sesi, başta Zonguldak’ın ihmal edildiğini söyleyen DSİ Genel Müdürüne, soruyor: “Günaydın beyfendi. 18 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyordu. İhmal edildiyse kim ihmal etti”

Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Baş-Zonder Başkanı Tuncay Gençer şunları söyledi: "Destek içeren tepkiler aldık. Genel Müdürümüz, Zonguldak’a gittiğini, biraz ihmal edilmiş bir kent yapısı gördüğünü, merkezdeki limana çıkan derenin ıslahı için çalışmalara başlanıldığını, Kilimli ve Kozlu’daki derelerin ıslah çalışmalarının da yapılacağını, Alaplı göletinin yapılmakta olduğunu, bu göletle Alaplı’nın içme suyu meselesinin çözüleceğini, taşkınlara maruz kalınmaması için Filyos’taki seddelere ehemmiyet verildiğini, bu konudaki çalışmaların halen sürdüğünü, Kozlu’da sel kapanı - gölet yapılacağını, gerekirse oradan Kozlu’ya da içme suyu verileceğini belirtti. Cumhurbaşkanımızın Filyos Vadisini mega endüstri bölgesi ilan ettiğini, Filyos Projesi kapsamında çalışmalarının olduğunu, bölgenin kalkınması için çalışmalar yapıldığını belirtti”