CHP İl Başkanı Altun, Güneş ve Akdemir’in AKP’ye geçeceği yönündeki söylemlere son noktayı koydu

 “Güneş, ayrılabilir ama Akdemir,  ayrılmaz”

CHP İl Başkanı Ahmet Altun, AKP’ye geçecekleri yönünde gündemde yer alan Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile ilgili son sözleri söyledi. Altun, Güneş’in sürekli AKP’lerle temasta olduğun bildiklerini, Akdemir’in projelerini hayata geçirmesi için hükümetle konuşmasını doğal olduğunu ifade ederek, “Zerrin hanım ayrılabilir, kendi hür iradesidir. Onunla bu konuda görüşmedim. Bu şartlarda da görüşmek istemem. Ama Muharrem Akdemir CHP’nin belediye başkanıdır. CHP’den ayrılmayı düşünmez ve düşünemez.” dedi.

“KENDİSİ SÜREKLİ AK PARTLİLERLE TEMASTA”

Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş’in AKP’lilerle temas kurduğunu, bunu da kendisini inkar etmediğini belirten Altun, kendisine AKP’ye geçip geçmeme yönünde tavırlarının olmayacağını belirterek, Ben il başkanı seçildiğim günden bugüne kadar Zerrin Hanımın AK Parti’ye geçeceği konusu söyleniyordu. Zerrin Hanımın icraatlarına bakıldığı zaman AK Parti milletvekilleriyle ve teşkilatıyla temas kurduğu söyleniyor ve bu görseller yazılı basına yansıyor. Kendisi  de inkar etmiyor. Son 1 hafta içerisinde de Ankara’ya gitmiş AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile görüşmüş CHP milletvekillerine uğramamış ve Ankara’dan dönmüş. Bu konu ile ilgili bana sorulduğunda benim Zerrin Güneş ile ilgili hiçbir temasım yok. Zerrin güneş Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal yapısını kullanarak seçilmiştir. Ve seçildikten sonra AK Parti’ye geçmek gibi bir eğilim göstermiştir. Bu kendi öz iradesidir. Ben il başkanı olarak ‘Sen geçemezsin sana şöyle bir ceza veririz.’ gibi bir tavrımız olamaz. CHP’lilerle temas kurmuyor sürekli AK Parti’lilerle temas kuruyor. Kendi takdiridir geçebilir. “ diye konuştu.

“AKDEMİR’İN BİR ART NİYETİ YOK”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in şehri ilgilendiren projelerin desteği için hükümetle görüştüğünü, bunun da doğal olduğunu söyleyen Altun, “Akdemir’in durumu farklı. Akdemir’in elinde Zonguldak’ı ilgilendiren projeler var. Bu projeler için hükümetten destek alabilmek için kendi görüşüyor. Akdemir’in görüşmeleri CHP’den ayrılacak anlamına gelmiyor. Bunu yakinen biliyorum. Yalnız Zonguldak’ı ve halkı ilgilendiren yapıyı ilgilendiren projelerin destek alabilmesi için hükümet erkanıyla görüşmesi gayet doğal. Bunda her hangi bir art niyet yok.” ifadelerini kullandı.                     (Aykut KARA- Aycan KARADAĞ)