Bir döneme damgasını vuran Pınartaş, DOKAP, MANKAP, GENTAŞ’tan sonra Devrektaş’ta resmen tarih oldu

GURBETÇİNİN AHI TUTTU

Zonguldak’ta 1970’lerde başlayan çok ortaklı şirketler zaman içerisinde hileli sermaye artırımı ile el değiştirmişti. Bunlardan biri olan Devrek’teki Devrektaş nihayet kapandı. Gurbetçi işçilerin sermayesiyle kurulan Devrektaş, Pınartaş, DOKAP, MANKAP ve GENTAŞ,  1980’lerden sonra hileli sermaye artırımıyla yüzlerce gurbetçiyi mağdur ederek milyonlarca lira zarara uğratmıştı.  

İFLAS KARARI GAZETEDE YAYINLANDI

Gurbetçi işçilerin birikimlerini yatırdığı çok ortaklı şirketlerin sonuncusu olan Devrektaş’ta resmen kapandı.  ‘Devrektaş şirketi hakkında Devrek 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 24.06. 2015 tarih ve 2007/283 Esas, 2008/241 karar sayılı el kararıyla evvelce verilen iflas kararının İcra ve İflas  Kanununun 254. Maddesi gereğince kapatılmasına karar verilmiştir. İcra ve İflas Kanunun 166. maddesi gereğince tebliğ ve ilan olunur.’ dendi. 

TEK TEK İFLAS ETTİLER 

Yıllarca yurtdışında çalışan gurbetçi işçilerimizin emeğini ve parasını sömüren Devrektaş, Pınartaş, DOKAP, MANKAP ve GENTAŞ aynı hazin sonu yaşadı. Gurbetçi işçilerin parasını hiç eden sermaye grupları yıllar içerisinde ellerine geçirdikleri fabrikaları kapatarak iflas ettiler. Zonguldak’ta çok ortaklı şirketlerin ve kooperatifleşmenin önünü kesen sermaye gruplarının tek tek iflas etmesi gurbetçin ahı şeklinde yorumlandı.