İstanbul Pendik Devrekliler Derneği Kış Mevsiminde Geleneksel olarak yaptığı "Tarhana Günleri" kapsamında, soğuk kış günü’nde kahvaltılı programlarına devam ediyor.
Devrek’ten özel olarak köy ekmeği, simit ve Cevizli Kömeç getirterek yapılan kahvaltı programına çok yoğun bir katılım oldu. İstanbul Pendik’te bulunan Dernek merkezine adeta Zonguldaklılar çıkarma yaptı. Zonguldak Dernekleri Federasyonu Başkanı Gurbet Altay, İstanbul’un tüm ilçelerinden Federasyon yöneticileri ve Zonguldak Dernek Başkanlarından Yakup Alacalı, Orhan Kurtulbaş, Muharrem Aydın, Şeref Cavlak, Şenol Ersoy, Raziye Karakök,Metin Kara, İsmail Armağan, Zonguldaklı sanatçı Ercan Gönültaş ve çok sayıda davetli katıldı.
DERNEK ÜYELERİNDEN HEYALAN MAĞDURLARINA DESTEK
Devrekliler Derneği’nib haftaki kahvaltıda Gündem Devrek oldu. Devrek’te meydana gelen Heyelan nedeni ile mağdur olan hemşehriler için Zonguldak Valiliğinin başlattığı yardım kampanyasına destek olma kararı alındı. Başlangıç olarak kahvaltıda hazır bulunanlar arasında Valiliğin açtığı hesaba yatırılmak üzere para toplandı. Dernek Başkanı Ziya Öncan; "İstanbul’dan katılan tüm hemşehrilerimiz ile bir arada olmaktan çok mutlu ve onurluyuz. Bizler İstanbul Pendik Devrekliler Derneği olarak bu yıl Burs kontenjanımızın tamamını Devrek’te Heyelan mağduru ailelerimizin çocuklarına ayırdık. Her ay düzenli olarak burs yardımcı yapıyoruz. Derneğimiz mağdur olan ailelerimizin çoçuklarının tamamına yardım edecek güce sahip değil ama "Birlikten güç doğar", "Damlaya damlaya göl olur" atasözlerinde olduğu tüm hemşehrilerimizin az çok demeden kampanyaya destek olduğu takdirde çok anlamlı bir bağış yapmış oluruz" dedi.
Başkan Ziya Öncan; "Bu güne kadar, her zaman, her yerde Her fırsatta "Devrek sevdalısıyım" diyen hemşehrilerimiz başta olmak üzere, tüm herkesi bu kampanyaya duyarlı olmaya destek olmaya davet ediyorum. Şimdi birlik olma, beraber olma zamanı" şeklinde konuştu.