Zonguldaklıların da itibar ettiği Güzelcehisar sahiline, 850 metre boyunca demir platform kurulması doğaseverleri isyan ettirdi. Bartın Platformu, cumartesi 11.00’de Güzelcehisar’da protesto çağrısı yaptı

Zonguldaklıların da çok rağbet ettiği Bartın’ın Güzelcehisar sahilinde, sahilin sonundaki dik yamaçlarda bulunan lav sütunlarının turizme açılması amacıyla bir proje başlatıldı. Bartın Valiliğince yaptırılan proje kapsamında, sahile, 3 metre genişliğinde, 850 metre boyunda demir platform yapılması Güzelcehisar Köyü halkı ile doğaseverleri isyan ettirdi. Sosyal medyada yoğun tepki gören uygulama, Bartın Platformunca da protesto edilecek. Cumartesi günü, saat 11.00’de, Bartın’da toplanacak doğaseverler, oradan Güzelcehisar Köyüne geçerek bir açıklama yapacak.

ANCAK ÜNİVERSİTEDE, DERSLERDE KÖTÜ ÖRNEK OLUNUR
Öte yandan projeye sosyal medya üzerinden tepki gösteren Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Mustafa Atar, “Diyecek söz bulamıyorum. Valilikte yapılan tanıtım toplantısında proje detaylarını görememiş, projenin de böyle bir aşamaya geleceğini beklememiştim. Endişelerimizi korunması gereken nadir bir alan olan Güzelcehisar için söylemiştik. O zaman da bazı balıkçılar, bu proje poyrazda ve özellikle kışın nasıl duracağı konusunda eleştiri getirmişlerdi. Bugün gelinen noktada sadece fotoğraflar üzerinden bile görünenler çok üzücü. Derslerde öğrencilere doğa iste böyle kaydedilir, kumul ekosistemi ve kıyılar iste böyle tehdit altında diye öğretiyoruz. Vakit varken bu saçmalığa dur demek gerekir. Dünya markası böyle olunmaz. Ancak üniversitede derslerde kötü örnek olunur. Güzelcehisar’a yazık etmeyin efendiler. Durdurun bu gereksiz masrafı, doğa katliamını. Etmeyin. Meslek odalarını görevlerini yapmaya, üniversitemizi de acilen sağduyuya davet ediyorum” dedi.