CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’dan, AKP’li Karaduman’a sert yanıt

“HADİ ORDAN!”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun yazılı bir açıklama yaparak bir süre önce kendisini eleştiren AKP merkez ilçe başkanı Metin Karaduman’a yanıt verdi. Ebru Uzun parti merkezinden yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

AKP Merkez İlçe Başkanı Sayın Karaduman’nın bana cevaben açıklamasını okuyunca tebessüm ettim sihirli sözcükleri baktım yine ‘istikrar’. Ben de kendilerine “bu istikrar dediğiniz nedir” diye sorular yöneltmiştim ama cevap vermek yerine olayı kişiselleştirmeyi tercih etmiş.Öncelikle hakkımda zerre kadar fikrinizin olmadığını anladım çünkü fikriniz olsa bu getirmek istediğiniz sisteme HAYIR deyişimi CHP‘de ki aktif görevime bağlamazdınız.Ne diyeyim ‘’Kişi kendinden bilirmiş işi’’. Ben bu koltuğa değil bu ülkeye gönülden bağlıyım evet partimi seviyorum ama bu vatanı daha çok seviyorum .

 Açıklamanızda ‘’Türkiye’de siyasi barışın sağlanması ve terörle mücadelede CHP’nin ve Sayın Uzun’un nerede durduğunu anlamakta zorlanıyoruz. Açıklamalarımıza cevaben yaptığı konuşmasında, iç ve dış düşmanlarımızın hain planlarını görmezden gelmesi manidardır. Türkiye güçlendikçe, bu planların devreye sokulduğunu görmek istememesi düşündürücüdür.’’ Gibi sözler sarf etmişsiniz . Öncelikle T.C yi tabelalardan indirip NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözünü yasaklayıp ulus devlet bilincimizi ve birliğimizi örselediğinizi, sürekli din ,mezhep ve ırk hassasiyetlerini kaşıyan söylemlerde bulunduğunuzu ,siz iktidara geldiğinizde oldukça etkisizleştirilen PKK ‘yı yeniden etkili hale getirdiğinizi ve muhatap aldığınızı , Oslo’da PKK ‘ya CHP ‘yi şikayet ettiğinizi , Habur’da teröristlere yaptığınız görkemli karşılamaları , Ergenekon balyoz kumpaslarını, Kozmik oda düzmecesini, adı sizin iktidarınız tarafından konulan FETÖ terör örgütüyle gayri resmi şekilde yıllarca koalisyon içinde olduğunuzu ,İŞİD’e terör örgütü diyemeyip adını DEAŞ yaptığınızı ,TSK’da ki yurt sever askerleri temizleyip FETÖ’cülere meydanı bırakıp bu ülkeye darbe tehlikesi yaşattınız ki 2010 referandumunda bir daha bu ülkede değil darbe, girişimi bile olamayacak diyerek ülkemizin geleceği için ,büyük Türkiye için gibi sloganlarla bu halka ‘’EVET’’dedirtmiştiniz bunları unutmuşa benziyorsunuz .

Liderleriniz gibi açıkça “HAYIR diyenler teröristtir ,terör yandaşıdır” diyemeyip lafı dolandırıp beni aklınızca hedef gösterip yıllardır haşır neşir olduğunuz bu yapıların hainliğini destekleme yaftası yapıştırmaya kalkmışsınız .Merhum Necmettin Erbakan’ın sözüyle ‘’HADİ ORDAN ‘’Benim yurt severliğimi sorgulayacak adamın alnını karışlarım .Dönüp aynaya bakınız siz bu yapılara güzelleme yaparken ben bugün hemen hepsi serbest olan insanlar için Silivri’de gaz yiyordum..Sonra demişsiniz ki ‘’Sayın Uzun’un eski Cumhurbaşkanlarımızdan Sayın Turgut Özal, Sayın Süleyman Demirel, Başbakanlarımızdan Sayın Necmettin Erbakan, Parti Genel Başkanlarından Sayın Alparslan Türkeş ve Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bu düzenlemeyi geçmişte dile getirmiş olmalarından ve hatırlatmalarımızdan bu kadar rahatsız olmasını anlayabilmiş değiliz’’ .Rahatsız olduğumu düşünmek sizin okuduğunuzu anlama yeteneğinizle ilgili ,onların kast ettiği sistem değişikliklerinin sizin getirmek istediğiniz sistemle uzaktan yakından alakası yok ,kendileri de hayatta yok ki biri çıkıp söylesin ama zahmet edip internetten araştırırsanız kendi açıklamalarına ait videolar ve açıklamalar bulabilirsiniz.Bende size FETÖ liderinin 30 Mart 1997 tarihli Zaman gazetesindeki Başkanlıkla ilgili düşüncelerini okumanızı tavsiye ederim .Okuduktan sonra belki niye HAYIR dediğimi en azından anlamaya çalışırsınız .Yok anlamazsanız bende size sizin bana yönelttiğiniz ithamla ’’ Sayın Karaduman’ın bu planların devreye sokulduğunu görmek istememesi düşündürücüdür’’diyeceğim. Sonra yine demişsiniz ki ‘’Sayın Uzun, öncelikle CHP’nin yönettiği Zonguldak Belediyesinin halka zulüm yapmasını ve Zonguldak halkının hak ettiği hizmeti almasını sağlaması gerekir. Hatırlarsa, daha önce CHP’li Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir ve Zonguldak Belediyesi’ni halkı aldatan uygulamalarını eleştirmiş, biz de kendisine teşekkür etmiştik. Ama değişen bir şey olmadığını ve Sayın Uzun’un söylemlerinin hiç de dikkate alınmadığını görüyoruz. Halkımızın perişanlığı ortada…’’Sayın Karaduman ben en azından eksiği ,yanlışı ,hatayı görüp özeleştiri de yapıyorum olması gerekeni de söylüyorum mücadele ediyorum sonuçsuz kalırsa tüm üyelerimle eylem bile yaparım .Siz hatanızı ,yanlışınızı bile kabul edemiyorsunuz hadi onu geçtim 15 yıldır ülkeyi tek başına yönetenler olarak hala günah keçisi arıyorsunuz icraatlarınızı eleştirenlere had bildirmeye kalkıyorsunuz .’’Halka zulüm’’ den bahseden sizler olunca biraz manidar oluyor….

15 yılda Zonguldak’ın hangi sorununu çözdünüz ???Sakın hızlı tren yada Filyos projesi temeli falan demeyin bizi bir gülme tutuyor ...Velhasıl kelam niyetiniz gerçekten demokratik bir anayasa olsaydı üzerinde tüm partilerin anlaştığı 60 madde yasalaşır o meclisten geçerdi .Bambaşka bir amaca hizmet eden 18 madde değil !!. Sayın Karaduman topu taca atmayı ve olayı kişiselleştirmeyi bırakın lütfen ve bu 18 maddenin içerisinde istikrar, işsizlik, ekonomik kalkınma, güçlü Türkiye, terörle mücadele ile ilgili tek bir madde varsa onu bize anlatın .Madem anlamadığımı iddia ediyorsunuz anlatın benimle birlikte tüm HAYIR diyenlerde anlasın . 1923-1950 arası büyüme oranı %8,1 iken, koalisyon dönemleri boyunca %5,1 ortalama yakalanmışken 15 yıllık tek parti iktidarınızda istikrar dediğiniz büyüme ortalaması %3,1 bunu da bana ve halka açıklayın herkes bilsin istikrar dediğiniz şeyin aslında küçülme olduğunu... Topu taca atarak yapılmaz siyaset HADİ BİRAZ CESARET ……