İsmet Alpsoylu, 5 kez aday gösterilmedi, pes etmedi 6. kez aday oldu
Yerel genel seçimlerin en renkli siması İsmet Alpsoylu, 24 Haziran’da yapılacak erken seçimlerde AKP’den Milletvekili aday adayı oldu. 
Bugüne kadar 2 kez Zonguldak Belediye Başkanlığına, 3 kez Zonguldak Milletvekilli olabilmek için aday Adayı olan Alpsoylu, her seferinde aday gösterilmeyişine rağmen pes etmedi. 
Zonguldak eski Valisi Halit Aksoy ve EKİ Kurucu Genel Müdürü Rauf Alpsoylu’nun oğlu olan Ismet Alpsoylu, erken seçimler öncesinde 6. kez AKP Zonguldak Milletvekili aday Adayı oldu. 
2001’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Zonguldak’ta AKP’nin kurucuları arasında yer aldığını söyleyen Alpsoylu, “2002 yolundan bugüne kadar 6 kez aday oldum. Tabandan ve teşkilattan büyük destek görmeme rağmen aday yapılmadım. Dedemin ve babamın hizmetlerini devam ettirmek için, Zonguldak’a vefa borcumu ödemek için aday oldum. Maalesef Zonguldak’ta hizipçilik var. Hak edeni değil, herkes kendi adamını seçiyorlar. Ben birileri gibi menfaat için değil ideallerim için aday oluyorum.” dedi.