Türkiye’nin en fazla üyesi bulunan ikinci büyük işçi konfederasyonu olan Hak-İş, 30 Ağustos nedeniyle yayımladığı mesajında, Büyük Taaruz’un mimarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ismine yer vermedi.
Tarafsız olması gerekirken, yerel seçimler öncesinde AKP adaylarına destek toplantıları düzenleyen Hak-İş’in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını da Genel Başkan Mahmut Arslan yerine Genel Başkanvekili Mehmet Şahin yayımladı. 
26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşları tarafından yönetilmişti. 30 Ağustos’ta gerçekleştirilen muharebe ise bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından yönetildiği için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı. Tüm bunlara karşın benzer tavırları daha önce de gösteren Hak-İş’in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında Atatürk’ün ismi dahi geçmedi. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ise “Büyük Taarruz Meydan Muharebesi” olarak adlandırıldı.
İSTİFALAR GÜNDEMDE!
Hak-İş genel merkezinin yayınlamış olduğu 30 Ağustos mesajının sendikanın Zonguldak şubesi üyelerinin bir kısmında ciddi rahatsızlığa yol açtığı ve bazı üyelerin istifa etmeye hazırlandığı öğrenildi..