Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, bir zabıta memuru ile tartışan Yeni Mahalle Muhtarı Teoman Temelkuran’ı kınayarak,  “Bu kişinin hakaretleri, şahsımdan daha çok temsil ettiğim Çaycuma halkına yöneliktir” dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, bir açıklama yaparak, “Kentlerde trafiğin neden olduğu olumsuzluklardan insanları arındırmak, güvenli ve huzur içinde alışveriş yapmalarını sağlamak, yayaların rahat dolaşım hakkını korumak amacıyla geliştirilen yayalaştırılmış alanlar, çağdaş kent tasarımının en önemli öğelerinden biridir. Araçların yarattığı kirliliğin önlenip bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için, bizzat, Birleşmiş Milletler tarafından alınmış pek çok tavsiye kararı bulunmaktadır. Trafiğin yarattığı kaosu sona erdirmek ve daha yaşanabilir bir kent yaratmak üzere çalışmalar başlatan Çaycuma Belediyesi, tüm standartlara uygun bisiklet yollarının yanı sıra, aralarında Atatürk Bulvarı’nın bir bölümü ile Cumhuriyet Meydanı’nın da bulunduğu 12 bin metre kare alanı yayalaştırılarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur. Yapılan bu uygulama çağdaş belediyeciliğin önemli bir örneğidir. Nitekim büyük bir gururla gerçekleştirdiğimiz İç Anadolu Belediyeler Birliği encümen toplantısı nedeniyle ilçemize gelen 13 belediye başkanı, çalışmanın her türlü takdirin üstünde olduğunu ısrarla belirtmiştir” dedi.

 

UYGULAMAYI EN İYİ BİLMESİ GEREKEN KİŞİLERDEN BİRİDİR

Kantarcı açıklamasını, “Yayalaştırma yaptığımız alanlarda başta esnafımız olmak üzere, konuya taraf çevrelerle büyük oranda mutabakat sağlandıktan sonra uygulamaya geçilmiştir. Bu kapsamda, yayalaştırılan alanlar, günün belli saatlerinde yük indirip bindiren ticari araçlara açılmakta, bunun dışında hiçbir aracın girişine izin verilmemektedir. Uygulamayı en iyi bilmesi gereken kişilerden biri olan, ilçemiz Yeni Mahalle Muhtarı Teoman Temelkuran,  17 Şubat Cuma günü, özel aracıyla yayalaştırılmış alana girmek istemiş, görevli zabıta memurunun, ticari araçların dışında girişlerin yasak olduğunu bildirmesi üzerine, içinde sinkaflı kelimelerin de geçtiği galiz küfürlerle şahsıma hakaret etmiştir. Etrafta, görevli zabıta memurundan başka bir tanığın olmamasından da cesaret alan bu kişinin hakaretleri, şahsımdan daha çok temsil ettiğim Çaycuma halkına yöneliktir” diyerek sürdürdü.

 

KAMUOYUNU DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM

Kantarcı açıklamasını, “Kendini, haddini bilmediği gibi yasa tanımaz davranışlar da sergileyen şahısla ilgili hukuki her türlü işlemi yapacağımdan kimsenin şüphesi olmalıdır.  Beni en çok üzen, ilçemizin en büyük mahallesinin muhtarlığı gibi, sorumluluk düzeyi yüksek görevde bulanan bir kişinin bu hareketi sergilemesidir. Her türlü devlet geleneğini de yok sayan bu kişinin Yeni Mahalle halkını temsil etmesi artık mümkün değildir. Toplumsal ahlakımıza, örf, adet ve ananelerimize aykırı hareket eden şahsı esefle kınıyor, ilgili makamları gereğini yapmaya, kamuoyunu da bu çirkinliğe karşı duyarlı olmaya çağırıyorum” diyerek bitirdi.