Demir Madencilik A.Ş., dün yazılı bir açıklama ile Halkın Sesi’nin ihbar niteliğindeki haberini yalanlayarak mahkeme kozuyla gözdağı verdi…

Halep oradaysa…

Arşın burada…

Yaşadığı mali kriz nedeniyle madende çalışan işçilerinin maaşlarını ödeyemeyen, vergi kaçırdığı için 120 milyon lira para cezasına çarptırılan, şirket ortaklarının çocuklarının üzerine kurulan şirketlerle ticari yaşamını devam ettiren Demir Madencilik, dün yazılı bir açıklamayla Halkın Sesi’nin ihbar niteliğindeki haberini yalanlayarak mahkeme kozuyla bir kez daha gözdağı verdi. Bugüne kadar Halkın Sesi’nin yaptığı haberler ve yazarları hakkında yüzlerce suç duyurusunda bulunan Demir Madencilik, bir avukatını sadece bu davalara tahsis etmişti.  Dünkü açıklamada 120 milyon liralık vergi cezasına tek satır değinmeyen Demir Madencilik, Dilaver’de bulunan redevanslı sahayı hangi şirkete devrettiğini ise es geçti!

14 MİLYON SGK PRİM BORCU NASIL ÖDENDİ?

Açıklamada Ocak 2017’de Demir Madencilik’e ait 14 milyon 500 liralık SGK prim borcunu tek seferde ödemekle övünen firma bakın o parayı nasıl mahsuplaştı. Kilimli Şehir Stadının hemen yanından bulunan eski Kanal Z binasının bulunduğu 4 bin 900 metre karelik alanı yaklaşık 15 yıl önce 50 bin lira satın alan Demir Madencilik, aynı araziyi SGK prim borcuna karşılık 7 milyon 200 bin liraya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sattı. Bilindiği gibi bu arazinin 5’de 3’ü kıyı kenar çizgisi içerisinde olduğu için emlak değeri son derece kıymetsizdi. Demir Madencilik, Kozlu’da bulunan başka bir arazisini ise 10 milyon liraya borcuna karşılık devlete verdi. Halkın Sesi, bu iki arazinin emsal değerlerinin bağımsız bir komisyon tarafından yeniden belirlenmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.

KARAELMAS A.Ş., DGM VE KUZEY MADENCİLİK KİMİN?

Demir Madencilik adına yapılan açıklamada kelime oyunu yaparak kafa karıştıran şirket yetkilileri, birçok ticari faaliyetini çocuklarının üzerine kurdukları firmalar üzerinden yürütüyor.  Halkın Sesi soruyor: Halen faal olan Karaelmas A.Ş., Demir Gayrimenkul, Kuzey Madencilik’in sahipleri kimler? Bu firmaların sahipleri Demir Madencilik ortaklarıyla birinci dereceden akraba mı? Türkiye Taşkömürü Kurumu yetkilileri çalıştırdığı işçilerin maaşlarını ödemeyen, bu nedenle dağıttığı senetler mahkemelik olan Demir Madencilik hakkında yasal işlem yaptı mı? Demir Madencilik’in ÇATES’e sattığı kömür tonajı ile TTK bildirdiği kömür tonajı arasında fark var mı? Varsa bu kömürün redevans bedeli talep edildi mi? Halkın Sesi olarak, Demir Madencilik’in mahkeme restine tüm gerçeklerin ortay çıkması adına rest çekiyor, “Halep oradaysa, arşın burada” diyoruz.

Mustafa ÖZDEMİR