Şoför tarafından azarlanan yolcular durumu Belediye Başkanlığına aksettirdiler ve İl Emniyet Müdürlüğünden de trafik polisinin güzergah üstünde sürekli istiap haddi kontrolü yapmasını istediler

 

Kilimli – Zonguldak arasında sefer yapan halk otobüslerinin sürekli aşırı kalabalık olarak hizmet vermesi sonunda yolcuları da isyan ettirdi ve geçtiğimiz Cuma günü vatandaşlar ile halk otobüsü şoförü arasında büyük tartışma çıktı.

Otobüse sığamayan yolcuları “arkaya gidin, sıkışın” şeklinde azarlayan otobüs şoförüne özellikle bayan yolcular büyük tepki gösterdiler.

“Gel sen sıkış da görelim” şeklindeki cevaba sinirlenen şoför ise bu kez bayan yolculara “beğenmiyorsanız dolmuşla gidin, taksiyle gidin” şeklinde yanıt verince olay büyüdü ve bazı yolcular Kilimli Belediyesini arayarak şikayetlerini dile getirdiler.

Daha sonra belediye zabıtası şikayetçi yolcuları teker teker telefonla arayarak bilgi verdi ve bu durumun Halk otobüsleriyle olan mevcut anlaşmanın sona ereceği Aralık ayında ciddiyetle değerlendirileceğini belirttiler.

Bu arada yolcular İl Emniyetinin de bu konu üstünde durmasını ve trafikçilerin bu yol üzerinde sürekli istiap haddi kontrolü yapmasını istediler. Aksi taktirde yarın bir gün olabilecek ölümlü veya yaralamalı bir kazada sorumluluğun trafik polisinde olacağını da sözlerine eklediler. (Şebnem Saka)