36 kilometrelik duble yolun tamamlanmamasına tepki gösteren Yavuzyılmaz;
“Halkı Kandırıyorlar”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak’ta yılan hikayesine dönen 36 kilometrelik duble yolun tamamlanmasına tepki gösterdi.
1974 yılında yapım programına alınan duble yolun tamamlandığı bilgisinin doğru olmadığını savunan Yavuzyılmaz, AKP hükümetinin halkı kandırmaya çalıştığını ifade etti.
Trafik güvenliği tedbirlerinin yeterli olmaması nedeniyle araç trafiği ve can güvenliğinin tehlikeye sokulduğunu savunan Yavuzyılmaz yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Geçtiğimiz aylarda haber sitelerinde yayınlanan AK Parti tarafından yapılan açıklamalardaki, 36 kilometrelik Zonguldak- Ereğli Karayolunun yapımının tamamlandığı bilgisinin doğru olmadığı ortaya çıkmıştır. Bugün itibariyle bahsedilen bu yolda halen çalışmaların sürdürüldüğünü görmekteyiz. Yolun yaklaşık olarak 10 km uzunluğundaki kısmında trafik tek şerit gidiş, tek şerit geliş olarak, tehlikeli bir şekilde çift yönlü olarak sağlanıyor. Yapımı bitmemiş yol için aylar öncesinden ‘bitti’ diye açıklamalar yapılması halkı kandırmaya çalışmaktır. Diğer yandan doğru olmayan müjdeler verenler, bu yolun ne zaman gerçek anlamda tamamlanacağını Zonguldak kamuoyu başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza ivedilikle açıklamalıdırlar.
Bu çalışmaların halen sürüyor olmasının yarattığı mağduriyetin yanında çalışmalarda alınan trafik güvenliği tedbirlerinin yeterli olmaması nedeniyle araç trafiği ve can güvenliği tehlikeye sokuluyor. 
Yoldaki çalışma sahasının bulunduğu alanlarda yeterli trafik ikaz işaret ve malzemeleri olmadığı gibi bölünmüş yoldaki esnek şerit ayırıcı mafsallı silindirler (Delinatörler) yolun bazı bölümlerinde tamamıyla sökülmüş, kopmuş ya da yola saçılmış bulunmakta olduğunu geçtiğimiz aylarda yine tespit etmiş, Karayolları ve ilgili sorumluları göreve davet etmiştik. Bu uyarıcı malzemeler, çarpılma, kirlenme, kaybolma vb. nedenlerden dolayı düzenli olarak kontrol edilmelidir. Özellikle kış aylarında kar, don ve sis koşullarının yaşandığı bu yollarda bir kazaya daha neden olmadan, çalışmaların yapıldığı alanda acil olarak, mevzuata uygun ek güvenlik tedbirler alınmalı ve yolun yapımı artık tamamlanmalıdır.” (Haber Merkezi)