“Üstünlerin Hukuku değil, Hukukun Üstünlüğü”

Turpcu;  “Halkın Adalet Arayışını büyük yürüyüşle herkese duyurduk”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’ta başlatılan, “Adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürüyüşü"  24'üncü gününü tamamlayarak "Büyük Adalet Mitingi'nin" yapılacağı Maltepe'ye ulaştı.

9 Temmuz Pazar günü Maltepe Sahili'nde saat 18:00'da milyonlarca kişinin katılması beklenen "Büyük Adalet Mitingi" hem dünya hem de Türk Siyasi ve Demokrasi tarihine geçmiş olacak.

Adım adım İstanbul’a ulaşan "Adalet Yürüyüşüne" katılan ve yürüyüşe dair düşüncelerini gün gün sosyal medya hesabından paylaşan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, yürüyüşün son gününde yürüyüşün genelini değerlendirdiği bir açıklama yaptı.

Turpcu'nun basın danışmanlığından yaptığı açıklaması şöyle:

"Böyle bir yürüyüşün olması dahi üzücü çünkü insanlar bu çağda adalet için yürüyor. Ancak sevindirici tarafı şu, yaklaşık 430 km geldik, yollarda çok cılız şekilde karşılaştığımız protestonun dışında, gayet medeni şekilde ve  hep destek ve katılımla karşılandık. Bu barışçıl yürüyüş, protesto edenlere sadece alkışlarla karşılık verdi. Kortejin  elinde tekbir pankart vardı o da 'adalet' pankartı. Tek bir sloganımız vardı 'hak,hukuk,adalet'.

Dileriz, bu hükümet, AKP'nin Genel Başkanı bu yürüyüşün ruhunu anlarlar, mesajı alırlar.Halkımız gerçekten AKP döneminde çok yoruldu çok hırpalandı, toplum karşı karşıya gelme noktasına geldi.AKP ve ülkeyi yönetenler, farklı düşünenlerin, düşünce ve isteklerini hazmetmeyi bilmelidirler.

Yürüyüş süresince, zaman zaman olumsuzluklar yaşadık yeri geldi su verilmedi, yeri geldi yollara gübre döküldü, bu onurlu yürüyüş provoke edilmeye çalışıldı. Sonuç olarak herkes kendisine yakışanı yaptı.

Son güne geldiğimiz şu an görüyoruz ki 430 km geride kaldı gayet modern ve medeni şekilde yürüyüşümüzü tamamlamak üzereyiz. Hiç kimsenin burnu kanamadı, bir zarar gelmedi.Ben buradan güvenlik güçlerimize polisvejandarmamızaaldıklarıgüvenliktedbirleriiçinkendilerineteşekkürediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar.

Yürüyüşümüzü tamamlıyoruz, biz iktidara geldiğimizde ülkemizde kimseyi adalet aramak durumda bırakmayacağız. Herkes için adalet diyoruz.

Bu yürüyüş bir halkın adalet arayışıdır!

Bu yürüyüşte, kalp krizi geçiren üyemiz Hasan Tatlı'yı ne yazıkki kaybettik. Kendisine birkez daha Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bununla birlikte üç milletvekilimiz rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ve ameliyat geçirdiler.  Bu yürüyüşte rahatsızlanan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bu eşsiz eylemin 69 yaşındaki başlatıcısı ve tamamlayıcısı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere `Adalet Yürüyüşüne`katılan, destek veren, tamamlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Bizler, terazisibozulmuşolanadaletingerçekanlamıylayenidentesisivehukukunüstünlüğüiçinyürüdük.Katılan, katılamasa da destek veren, desteğiniveyanımızdaolduğunubirşekildehissettirenherkesesonsuzteşekkürlerimiiletiyorum.

Halkımız için, adalet için, güzel yarınlar için  bu yürüyüşü gerçekleştirdik ve inanıyorumki sonunda vicdan ve adalet bu topraklara geri dönecektir.