Saat 09.00’da Halkın Sesi Gazetesi’ne geliyoruz. Günümüze gazetedeki herkese günaydın diyerek başlıyoruz. Daha sonra bizi bekleyen güzel kahvaltı masasına oturuyoruz ve kahvaltı yapıyoruz.

NERMİN AKKAYA İLE
Vakit kaybetmeden Nermin ablamızın yanına gidiyoruz ve neler yapacağımızı soruyoruz. Nermin ablamızı ve onunla birlikte çalışmayı çok seviyoruz. Röportaj yapacağımızı öğreniyoruz. Öncelikle röportaj için soru hazırlıyoruz. Sonra vakit kaybetmeden röportaj yapacağımız yere gidiyoruz. Video ve fotoğraflar çekiyoruz. Röportaj bitince çözümlemesini yapıp röportajda kullanacağımız fotoğrafları seçiyoruz. Röportaj çözümlemek ve fotoğraf seçmek gerçekten çok eğlenceli oluyor. Röportaj çözümlememiz bitince gazetedeki düzenlemesini yapmak üzere grafik tasarımcısına röportajımızı veriyoruz. Geriye kalan zamanımızda

SERHAN ÇINAR’DAN PHOTOSHOP
Serhan abimizle Photoshop öğreniyoruz. Serhan abimizi çok seviyoruz. Serhan abimizle Photoshop öğrenmek çok eğlenceli. Photoshop’da en çok kullanılan kısayolları öğreniyoruz. Daha sonra Photoshop’da kullanılan araçların işlevlerini öğreniyoruz. Ve ilk uygulamalarımızı yapıyoruz. Gazetenin internet sayfasına nasıl haber ekleneceğini öğreniyoruz. İlk haberlerimizi gazetenin internet sayfasına ekliyoruz. İnternet sayfasına haber eklemek ilk başta zor görünse de aslında hiç de zor olmadığını görüyoruz. Öğle yemeğimizi gazetedekilerle birlikte yiyoruz. Nermin ablamızın yanına gidip, yaptığı uygulamaları izliyoruz. Anlattığı önemli konuları not alıyoruz. Bir yandan da çaylarımızı içiyoruz. Gazetenin editörü Sermet abimizin yanına gidip mesleğimiz hakkında bilgi ediniyoruz. Mesleğimiz ile ilgili aklımıza takılan soruları Sermet abimizle paylaşıyoruz. Aykut abimizle toplantılara gidiyoruz, fotoğraflar çekiyoruz. Gazetemizdeki herkesin Zonguldak’ın en yakışıklı spor muhabiri olduğunu düşündüğü Eren abimiz spor haberleri hakkında bizi bilgilendiriyor. Gazetemizin renkli karakteri Ahmet abimizle günün yorgunluğunu azaltıyoruz.

BALIĞIN ADI ARAP
Gazetemizin bir de sevimli balığı var. Her sabah geldiğimizde ona yem veriyoruz. Stajyer arkadaşlarımız Yusuf ve Korhan‘la da her gün gazete sayfasını inceleyip yorumlar yapıyoruz ve Halkın Sesi Gazetesi’nde staj yapıyor olmanın nasıl bir duygu olduğunu konuşuyoruz.

DİĞER STAJYERLER
Yusuf Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi. Yusuf güler yüzlü bir arkadaşımız. Ama genelde bu özelliğini saklamayı tercih ediyor. Stajyerler içerisinde en sakinimiz Yusuf. Gazeteye gelir gelmez herkese “Günaydın” der ve daha sonra sessiz kalmayı tercih eder tabi biz onu konuşturmazsak. Konuşsun diye her türlü konudan muhabbet açmaya çalıştığımız bu arkadaşımızı hepimiz çok seviyoruz. Yusuf genellikle Aykut abiyle habere gidiyor. Bazı zamanlarda da Nermin ablamız ve Yıldırım abimizle. Birde gazetemizin diğer stajyerlerinden Korhan arkadaşımız var. Korhan sabahları yarı uyuyarak gazeteye gelir. Herkese “Günaydın” deyip başını masanın üzerine koyar, 5-10 dakika dinlenir.  Korhan Bartın Meslek Yüksekokulu Halk ve İlişkiler birinci sınıf öğrencisi. Korhan, Yusuf’un aksine konuşmayı çok seven bir arkadaşımız. Ayrıca çok da güler yüzlü biri onu mutsuz görmeniz neredeyse imkânsız gibi bir şey. Genellikle Korhan’ı gazetedeki herkesin yanında görebilirsiniz. O bölümü gereği gazetedeki herkesle diyalog halinde olmalı. Ahmet abimiz onunla şakalaşırken biz çok gülüyoruz. Çünkü iki renkli karakteri birbiriyle şakalaşırken izlemek gerçekten çok keyifli. Bize verilecek görevlerin dağılımını yapıyoruz. Söylenilen zamanda, söylenilen yerde olmaya özen gösteriyoruz ve topladığımız bilgileri değerlendiriyoruz.

HALKIN SESİ BİR BAŞKA
Burada zamanımızı da çok iyi değerlendiriyoruz. Siyasi, sosyal, ekonomik, eğitim, gündem ve güncel konuları yakından takip ediyoruz. Halkın Sesi Gazetesi gerçekten çok başarılı bir gazete. Biz böyle başarılı bir gazetede staj yaptığımız için çok mutluyuz. Staj yapacak olan arkadaşlarım için Halkın Sesi Gazetesi’ni gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Her sabah Mustafa abimizin yazdığı köşe yazılarını okuyoruz. Gerçekten çok güzel yazılar yazıyor. Kendi yazdığımız haberleri de gazetemizde görüyoruz ve çok mutlu oluyoruz. İnternet sayfamızı da gözlemliyoruz. Yeni deneyimler kazanıyoruz. Bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Yıldırım abimizin gazete sayfasının düzenlenmesi konusunda anlattıklarını dinleyip, uyguluyoruz. Her geçen gün gelişiyoruz. İlk geldiğimiz günle bugünümüz arasında çok fark var. Mesela ilk zamanlar haber yazamıyorduk yazsak bile çok fazla hata yapıyorduk. Oysa şimdi hem kolaylıkla haber yazabiliyoruz hem de başarılı olduğumuzu gördükçe mutlu oluyoruz. Ayrıca bizi bu seviyeye getirenlere çok teşekkür ediyoruz. Buradaki çalışma ortamında kendimizi çok iyi hissediyoruz.

MESAİ SONUNA DOĞRU

Zamanın nasıl geçtiğini bile anlayamıyoruz. Burada çalışanların bize iyi davranmaları bizim işimizi severek yapmamızı sağlıyor. Halkın Sesi Gazetesi bize aile ortamımızı arattırmıyor. Buradayken kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Saat 17.00 ‘da Sermet abimizden izin istiyoruz ve gazetedekilere iyi günler deyip çıkıyoruz.