AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i sert bir dille eleştirerek "Yeni bir vizyon, yeni bir heyecan yok. Daha iyisini beklemek de biraz abes olurdu" dedi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Belediyesi’nin çalışmalarda yetersiz kaldığını öne sürdü. Doğalgaz çalışmalarından sonra yolların düzeltilememesine vatandaşların tepki gösterdiğini öne süren Uçar, Zonguldak’ın 10 yıl daha kaybettiğini söyledi.

Zonguldak Belediyesi için izleme politikası içerisinde olduklarını ifade eden Uçar, şöyle dedi:

"Bu şehirde ulaşım açısından yol açısından çöptür kanamizasyondur bütün sorunlarla ilgili konuşacak olursak saatleri alır. Ama doğalgaz çalışmasının sonucunda vatandaşlarımızın doğalgaz kazısı ile mağdur olması yolların berbat bir durumda olması hemen düzeltilmemesi vatandaşlara açıkçası gelen yatırımı da bırakıp isyan etmesine, sitem etmesine sebep oluyor. Belediyenin hali bellidir. Belediye bunları yapamayacağını bu tür işlerin üstesinden gelemeyeceğini en başından söylemişti. Biz yerel seçimlerde de dile getirdik. Belediye malum, yeni bir şey yok. Yeni bir kaynak yok. Yeni bir vizyon ve heyecan yok. Bir şey yapması mümkün değil. denenmiş bir belediye ama vatandaşlarımız böyle bir teveccüh ve tercih kullandı. İzleme politikası içerisindeyiz, ’Bakalım Görelim’ diyoruz. Ama biz de bu problemleri yaşıyoruz. Sadece kamuoyu aracılığı ile çıkıp eleştirilerimizi tenkitlerimiz yapıyoruz, böyle olacağı belliydi. Bundan daha iyisini beklemek de biraz abes olurdu. Böyle çekeceğiz, inşallah 5 yıl devam etmeyiz. İnşallah farklı birşeyler olur. Farklı bir imkanlar ortaya atılır. Ama benim açıkçası yerel anlamda Zonguldak’ta ulaşım ağında olsun, kanalizasyonda olsun, değişen bir şeyin olacağını umut etmiyorum."

"KİMSENİN SİTEM ETMESİNE GEREK YOK"

Vatandaşların; Zonguldak’ı Kayseri ve İstanbul gibi büyük illerle kıyasladığını hatırlatan Başkan Uçar, "Zonguldak 10 yıl daha geriye gitti. Zonguldak 5 yıl önceki hali ile devam etti. Ondan sonra gelecek olan arkadaşımıza da süre tanıyacaksınız. Bu demektir ki Zonguldak 7-8 sene daha geriye gitti. Vatandaşlarımız sitem ediyor. isyan ediyor. Bizi kayseri, denizli, istanbul ve ankara ile kıyaslıyor. Kıyaslayan insanlar da geliyor burada yerel yönetimlerde tekrar aynı parti ile destek veriyor. O yüzden kimsenin sitem etmesine gerek yok diye düşünüyorum" diye sözlerine devam etti.

"MADENCİLERİN SORUNU EKİM’DE TBMM’DE"

İlk çıkan Torba Yasa’da madencilik sektöründe birtakım sıkıntılar oluştuğunu hatırlatan Hamdi Uçar, Ekim Ayında çıkacak Torba Yasa ile ilgili de şöyle dedi:

"İlk çıkan torba yasasında bölgemizi ilgilendiren madencilik sektöründe bir takım sıkıntılar oluştu. Bu ve buna benzer sıkıntıların giderilmesi ve farklı sektörlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere sorunlarını gidermek üzere Ekim ayındaki meclis açılışında bu ve buna benzer tekrar bir meclis çalışması olacak. Özellikle bizim 25-30 civarında redevanslı sahalarımızda çalışan vatandaşlarımızın ilk çıkan Torba Yasası’ndan sonra ücretler konusunda çalışma saatleri konusunda bir takım sıkıntılar oluştu. İşçi çıkartmalar oldu. Bu anlamda hem işletmelerin hem de çalışanların zarar görmemesi için ortak bir noktada buluşulması değerlendirilmesi noktasında bakanımızın da açıkladığı gibi bir çalışma olacak. Ekim ayında çıkacak Torba Yasası içerisinde sorunlar da ortadan kalkmış olur. Redevans sahibi işletmelerimiz redevansın çok yüksek olduğunu dile getirdiler. Bu konuda bir Enerji Bakanlığı bir çalışma yapıyor. Sorunları zaten milletvekillerimiz de bakanımıza dile getirdiler. umut ediyorum son bir ay içerisindeki Zonguldak’taki tablo da ortadan kalkmış olur."

İL BAŞKANLARI TOPLANTISI

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan il başkanları toplantısı hakkında da değerlendirmede bulunan Uçar, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Rutin yapmış olduğumuz il başkanları toplantısı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapıldı. Ben mazeretimden dolayı katılamadım. İl Başkan Yardımcısı arkadaşımız katıldı. Başbakanımız her zaman olduğu gibi genel bir değerlendirme içerisinde teşkilatlarımızın önümüzdeki süreçteki kongreleri ile ilgili Türkiye gündemi ile ilgili birtakım konuların değerlendirmesi yapıldı. Parti içi çalışmalarımızın müzakeresi yapıldı."