AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, dün akşam Kanal Z’de Murat Altay’ın sunduğu programda Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’la ilgili iddialara cevap verdi. Söz konusu para makbuzu olayıyla ilgili İl Başkanı Zeki Tosun’un da bilgisi olduğunu ifade eden Uçar, “Bağış partiye yapılmıştır. Bilgimiz vardı” diyerek Çağlayan’a sahip çıktı. 
Çaycuma’ya kenevir ekmek isteyen Alman firmasıyla ilk kez kendisinin görüştüğünü ve teknik sorunlarla ilgili yardım istediklerini ifade eden Uçar, canlı yayında şunları söyledi: 
“150 ile 200 civarında insanı istihdam edeceklerini ve kimya sektörüne ürünler vereceğini, İsveç ya da İsviçreli bir firmayla anlaştıklarını söylediler. Biz Tarım Bakanlığında ki yetkililere ulaştık. Gittiler, orada bir sunum yaptılar ama süresiz izin alamadılar.Buna tercümanlık yapan arkadaş diyor ki, ‘Bize çok destek verdiler, katkı verdiler, biz de onlara katkı verelim’ diyor. ‘Verirlerse, teşkilata bağış yapmak istiyorlarsa, teşkilata bağış yapmanın üsul ve yöntemleri bellidir. Makbuzunuzu alırsınız bağışınızı yaparsınız’ dedik. Daha sonrasında bu tercümeyi yapanlar bu tercümeyi nasıl aktardı bilmiyoruz. Nasıl söylemişlerse, netice itibariyle bunlar teşkilatımıza o bahsedilen rakamı bağış yapmışlar. Makbuzunu da vermişler. Bugün değil, yarın vermişler. Ama bunu sulandıran, bulandıran, kullanmak isteyen, siyasi malzeme yapmak isteyen bir takım çevreler, konuşturmuşlar. Bana da bir flaşla getirdiler. Alman vatandaş bana şöyle dediler, bana böyle dediler diyor. Bununla ne ilçe başkanımız muhattap olmuştur. Ne il başkanımız muhattap olmuştur, ne de ben muhattap olmuşumdur. Adamların sadece buraya yatırım yapmasının dışında kanalların açılması dışında hiçbir ilgimiz bağımız yoktur. Sadece araya giren tercüme eden kişilerin cümleleri nasıl aktardıklarını bilmiyoruz. Ama bununda ötesinde, bu yatırımcıyı İstanbul’da üst düzeyde ayakçı takımlarından birisi kapmış, zannediyorum adamdan rüşvet almışlar, adamın canını yakmışlar. Adam orada konuşamıyor yapmış olduğu bağışı. ‘Benden şunu istediler, bunu istediler’ diyor. Ama kimse kimseye zorla bir para ver dememiş. Zorla para alınmamış, kimse tehdit edilmemiş, baskı kurulmamış, böyle bir şey de yok. Talep de edilmemiş. Kendi gönlünden böyle bir yardım etme isteğinde bulunduğunu söylemiş. Bunlar tercüme edildiği için, ne söylediğini, ne talep ettiğini, ne istediğini bizde açıkçası bilmiyoruz.
Bağış partiye yapıldı. Bağış makbuzları da kesilmiştir. Şahıslara iletilmiştir. Şimdi şunun iyi bilinmesini istiyorum. Sizi biri kirletecekse yıpratacaksa acaba işte bu buraya niye verildi? Bu konuyla ilgili İl Başkanımızın bizzat bilgisi vardır. İl Başkanımıza ben dedim ki, 'Böyle böyle isimler, bir takım taleplerde bulunuyorlar. Bakın neyin nesidir. Bu insanlar farklı birşeylere girmesinler’ Netice itibariyle teşkilata vermiştir, bağış makbuzunu almıştır. Onun dışındaki şeylerin hepsi teferruattır. Bu yatırımı yapmak isteyen Alman firmanın yanındaki, çok özür diliyorum, asalak geçinmek isteyen bir takım insanlardır.”