Eğitimci-Yazar Hamit Kalyoncu’nun Zonguldak’ın simge şairi Muzaffer Tayyip Uslu üzerine yazdığı “Yaşamak Güzeldi” adlı son kitabının tanıtım etkinliği, 21 Ekim Cumartesi günü, Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesisleri’nde yapılacak

Eğitimci-yazar Hamit Kalyoncu’nun Zonguldak’ın simge şairi Muzaffer Tayyip Uslu’nun yaşamı ve şiirleri üzerine kaleme aldığı “Yaşamak Güzeldi” adlı kitabın tanıtım ve imza günü Çaycuma’da da yapılacak. 21 Ekim Cumartesi günü, Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan etkinlik saat 14.00’de başlayacak. Zonguldak Belediyesi Kültür Merkezi Şiir Grubu’nun Muzaffer Tayyip Uslu’nun şiirlerinden oluşan bir dinleti de sunacağı etkinlikte, Hamit Kalyoncu “Yaşamak Güzeldi” adlı kitabı hakkında değerlendirmelerde bulunacak. Daha sonra imza gününe geçilecek. 

İLÇEMİZİN YÜZAKI
Konuyla ilgili açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Hamit Kalyoncu ilçemizin yetiştirdiği en değerli kültür insanlarından biridir. Yaptığı çalışmaları büyük bir takdirle takip ediyoruz. Çaycuma’nın kültürü, folkloru, dil özellikleri üzerine 50 yıl önce ilk çalışmaları yapan Kalyoncu yine çok önemli bir çalışma çıkardı ortaya. Zonguldak’ın simge şairi Muzaffer Tayyip Uslu ile ilgili yaptığı araştırmaları bir kitap haline dönüştürerek güzel bir kültür hizmetine imza attı. Bu değerbilir davranışından dolayı kendisine ayrıca teşekkür ederim. Büyük bir keyifle yeni şeyler öğrenerek okuyacağız. Kendisini Çaycuma’da ağırlamaktan çok mutlu olacağım. Tüm hemşehrilerimi ilçemizin yüz akı olmuş sevgili öğretmenimizin etkinliğine davet ediyorum” dedi.