Yazar Hamit Kalyoncu’nun Zonguldak’ın simge şairi Muzaffer Tayyip Uslu’nun yaşamı , şiirleri ve hakkında yazılanlardan derlediği “Yaşamak güzeldi” adlı kitabının imza günü bir şölen havasında geçti.

 

Yazar, eğitimci Hamit Kalyoncu’nun “Kelebek ömürlü şair Muzaffer Tayyip Uslu” alt başlığıyla yayımladığı “Yaşamak Güzeldi” adlı kitabın imza günü TMMOB Maden Mühendisleri Odası lokalinde yapıldı. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfının düzenlediği imza gününe yoğun katılım oldu. Etkinliğe Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Yazar Doğu Karaoğuz, ADD Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Coşkun, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Yazar Osman Günay, Yönetmen Metin Kaya ZOKEV üyeleri, yazarın dostlarının yanı sıra eğitim camiasından çok sayıda insan katıldı.

 

BKM ŞİİRG RUBU ŞAİRİN ŞİİRLERİNİ OKUDU

Engin Çöl yönetimindeki BKM şiir grubunun sunduğu, Muzaffer Tayyip Uslu’nun şiirlerinden oluşan dinleti büyük beğeni aldı. Ardından ZOKEV Mütevelli Heyeti Başkanı Kürşat Coşgun’un yönettiği söyleşiye geçildi. Coşgun Zonguldak’ın 40’lı yıllarda yaşamış üç simge şairinin olduğunu belirterek, “Bunlardan Rüştü Onur hakkında pek çok yazar, birçok çalışma yaptı. Bu konuda yayımlanmış çok sayıda kitap bulunuyor. Diğer önemli bir şair olan Kemal Uluser’in hayatı şu anda aramızda da olan Doğu Karağuz tarafından kaleme alındı. Sevgili ağabeyim Hamit Kalyoncu bu kitapla saç ayacağının eksik ayağını ortaya koydu. Bir araştırmanın değil alan çalışmasının ürünü olarak ortaya çıkan bu kitap bu açıdan Zonguldak için çok önemli” dedi.

 

NE YAZIK Kİ MEZARI DA KAYIP

Daha sonra söz alan Hamit Kalyoncu ise kitabın öyküsünü anlattı. Üzerinde uzun yıllar çalıştığını söyleyen Kalyoncu, “Başta Kürşat Coşgun olmak pek çok arkadaşım bana bu konuda yardımcı oldu. Milli Kütüphanedeki araştırmalarımda bana çok yardımcı olan Nihat Yasa’ya, kitabı basan yayınevinin ortağı Taylan Özbay’a, kitap yazmam konusunda ilk fikri ortaya atan Yücel Namal’a, Orhan Tüleylioğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi. Yaptığı çalışmaları da anlatan Kalyoncu, “Muzaffer Tayyip Uslu’nun gerçek adı Süleyman Muzaffer Uslu’dur. Çelikel Lisesinin emekli müdürü Şükrü Kargidan ile arşive girip 40’lı yıların tüm öğrenci dosyalarını inceledik. Yalnızca diploma defterinde Muzaffer’le ilgili bilgiye ve fotoğraf ulaştık. Daha sonra, Ekrem Murat Zaman’la birlikte, o zamanlarda çalıştığı kömür şirketinin 200 bini aşkın dosyası arasında onunla ilgili belge aradık bulamadık. Muzaffer, Acılık’taki mezarlığa gömülüydü. 1970’te Asri Mezarlık hizmete açılınca oradaki mezarlıklar taşındı. Ne yazık ki mezarı da kayboldu” dedi. Kalyoncu konuşmasını onun bir anıtının mutlaka dikilmesi gerektiğini söyleyerek tamamladı. Ardından katılımcılara, kitaplarını imzalayan Kalyoncu’nun önünde uzun kuyrukların oluşması, katılan herkesi mutlu etti. Tam bir şölen havası içinde geçen imza günü akşamı saatlerine kadar sürdü.