CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Ereğli Belediyesi’nin yarattığı çöp yığını nedeniyle basın açıklaması yaptı. Ereğli için bu görüntülerin utanç verici olduğunu ve buraya çöp atılmasının emrini kim verdiyse derhal özür dilemesi gerektiğini dile getiren Ocakcı, ‘Kamuoyunun bildiği üzere Kentimizde Temizlik, Çöp ve evsel atık toplama, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin asli görevlerindendir.  Fakat Asli görevini unutanlar, hatta hatırlamak dahi istemeyenler yine yaptıkları anlamsız işlerle gündemdeler.

Özellikle son günlerde Kestaneci mahallesinden başlayıp Alkaya ve Korubaşı istikametinde uygunsuz, atılmaması gereken bölgelerinde hafriyat, çöp, inşaat malzemeleri ve evsel atıkların atıldığını tespit ettik.

Medeni ve Uygar Kdz. Ereğli’miz için bu görüntü utanç vericidir.

Yaptığımız tespitlerde bu utanç görüntüsünden daha acı olan ise, bu atıkların, çöplerin kentimizin Temizliğinden sorumlu olan Kdz. Ereğli Belediyesine ait araçlar tarafından döküldüğünü görmektir. Bu durum Kelimelerin yetmediği, izahı olmayan bir saçmalık silsilesidir.

Bu yetkiyi, bu emiri kim verdiyse derhal Ereğli halkından özür dilemelidir. Hangi akla hizmetle buraları çöplüğe çevirdiniz? Hangi hakla bunun kararını veriyorsunuz? Kdz. Ereğli Belediyesini kim yönetiyor? Kimsenin bundan haberi yok mu?

Haberleri yok, olmayacak elbette. İşlerine gelmeyen hiçbir şeyden haberdar değildirler. Biz buradan haberi veriyoruz. Kimse kalkıp; bilmiyorduk, fark etmedik tarzında sözlerin arkasına sığınmasın. Çöp döken araçların plakaları bizde mevcuttur. Kdz. Ereğli Belediyesini kim yönetiyorsa bu rezalete son versin.

Kdz. Ereğli Belediyesini yönetenlerin, Hafriyat atığı ya da herhangi bir evsel atığı çevreye atanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 41/4 Çevreyi Kirletme Kabahati çerçevesinde cezai işlem uygulaması gerekirken bu kabahati işleyen Kdz. Ereğli Belediyesi oluyor.

Kestaneci mahallesinden, Alkaya ve Korubaşı istikametinde hemen hemen her boşluğa kimsenin görmediğini, anlamadığını zannederek akılları sıra tabiri caizse Şark Kurnazlığı yaparak bu Kent’te bir ilki gerçekleştirdiler. Kimsenin bilmediğini zannederek !!!

 Bilmeliler ki, bu kent çöplük değildir. Bilmeliler ki bu kent, bu mahalleler babalarının çiftliği değildir. Bilmeliler ki bu kent sahipsiz değildir.

Görüyoruz ki, Kdz. Ereğli belediyesini yönetenlerin kentin sorunlarına sorun kattıkları ve temizlik görevini yerine getirmekle yükümlü olduklarından haberleri dahi yok. Tam anlamıyla yapılan bu iş bir aymazlıktır. Kentimizin yeşil alanlarına, Kestaneci mahallesi sakinlerine, Alkaya ve Korubaşı sakinlerine saygısı yok.

Bu saçmalığın ve utanç görüntülerinin bir an önce kaldırılması, Ereğli’den, mahalle ve mevki yaşayanlarından özür dilenmesi gerekmektedir. Yetkililer, yetkilerini bu kente hizmet vermek yönünde kullanmalılar. Belediyeyi yönetenlerin Gözler önüne sundukları bu saçma sapan, rezaleti gösterir tabloyu Kamuoyuna sunarız.’dedi.