İbiş, dilencilik yapmadığını çocuklarına günlük işlerde çalışarak baktığını, , yetkililerden çocuklarıyla beraber kalacak ev ve iş istediğini söyleyerek “Biz bu memleketin insanı değil miyiz? Bizim yaşam hakkımız yok mu? Yetkililer halimiz gelip görsünler.” dedi.

İbiş, kaldıkları harabe evde gece korkarak yattıklarını, sağlıksız bir ortamda yaşadıklarını, yetkililerin seslerini duymalarını istediklerini ifade ederek “İki çocuğumla beraber bu harabe evin bir odasındayaşıyoruz. Gece bu evde yatmaya korkuyoruz. Evde ne kapı ne pencere var. Belediye başkanının yanına gittim.Derdimi anlattım. Yaşadığım yeri anlattım. Kalacak bir ev bir iş istedim.  Bilgilerimi aldılar. Geri döneceklerini söylediler. Ne yaşadığım yere bakmaya geldiler. Ne de arayıp sordular. Valiliğe gittim. Onlardan da bir sonuç alamadım. Bu evde yaşamaya korkuyoruz. Çocuklarım için bir ev bir de iş istiyorum. Yetkililer gelsinler görsünler nasıl bir yerde yaşıyorum. Biz bu memleketin vatandaşı değil miyiz?” diye konuştu.

İbiş’in çocukları Medine ve Kurtuluş zor şartlarda harabe bir evde yaşadıklarını belirterek “Temiz güzel bir evde yaşamak istiyoruz. Babama iş verilmesini, bizlere yardımcı olunmasını istiyoruz. Bizim durumumuzu gelsinler görsünler.” dedi.