Geçtiğimiz yapılan olağanüstü kongrede CHP İl Başkanlığına seçilen Harun Akın dün yaptığı basın toplantısı ile milletvekili aday adayı olmak için il başkanlığından istifa etti.

 Görevinden ayrılmasının Zonguldak ile ilgili çalışmalarını etkilemeyeceğini, kurulan komisyonların başkanlık görevini yürütmesi sebebiyle yine ekip arkadaşlarıyla hareket edeceğini belirtti.

Düzenlediği basın toplantısında istifasının yanı sıra Zonguldak gündemini değerlendiren Harun Akın Zonguldak’ın sorunlarını çözme noktasında arkadaşlarımızla birlikte harıl harıl çalışacaklarını belirtti.

Harun Akın’ın görevinden ayrılması sonrası İl başkanlığı görevine Ertuğrul Koltuk vekalet edecek.

“PARTİMİZİN GENELGESİ HERŞEYİN ÜZERİNDEDİR”

Akın toplantıda şunları söyledi. Yakın zamanda yapılacak olan genel seçimlerine zaten hepimizin dikkatle baktığı bir durum. Partimizin genelgesi bizim için her şeyin üzerindedir. Biz genelgelere uymak zorundayız. Biz bu çevrede, bu kadar kısa bir sürede il başkanı olarak, 16 Kasım’ın akşamı çok anlamlı, bugüne kadar yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak ve partimizi çekim merkezi yapacak anlayışla herkese kucak açtık. Partimiz il binası geçmişte görev yaptığımız dönemler dahil, bu kadar kentimiz insanının duyarlı olduğu, STK’lar, partililerimiz ve Zonguldak nereye gidiyor? Telaşı olanlar akın akın geldi. Bu olay bizleri memnun ederken, sorumluluğumuzu da artırdı.

“PARLAMENTO TORBA PARLAMENTO OLDU”

CHP’nin Zonguldak’ta 12 belediye başkanı var. Tabi ki, bu belediye başkanlarımız yörelerine hizmet veriyor. Ama bu birlikteliği birleştirelim dedik. CHP’li belediye başkanlarımızı halka hizmet ve çözüm götürme noktasında, ‘Halka Hizmet Götürme Birliği’ çatısı altında toplandık. Ocak ayının ilk haftasında belediye başkanlarımızı hukuki temele oturtarak bu birliği sağlayacağız. Bu projeyi o yüzden çok önemsiyoruz. Zonguldak kömür memleketi. Zonguldak’ta kömür var. 165 yıldır kömür çıkartıyoruz. Bugüne kadar 400 milyon ton kömür çıkardık ve 200 yıl daha yetecek kömürümüz var ama Zonguldak’a sorulmadan çıkarılan Torba Yasalar ve Maden Kanunları, Zonguldak’ta kömürü, hem TTK, hem redevans saha sahipleri açısından çıkarılması güç hale getirilmiştir. Torba Yasa bence Zonguldak kömürünün kafasına geçirilmiştir”

“ZONGULDAK’IN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN HARIL HARIL ÇALIŞACAĞIZ”

MMO geçtiğimiz hafta ‘Zonguldak Nereye Gidiyor?’ paneli yapıldı. Orada hocamız göçle ilgili çok güzel bir çalışma yapmış. Zonguldak’ta ciddi bir göç var. O toplantıda bir şey içimi acıttı. Her sorunun bir yüzde 50–70 cevabı var. Bir sorunun yüzde 100 cevabı ne biliyor musunuz? Zonguldak’tan göçenlere ‘mezarınız nerede olsun?’ diye sormuşlar. Yüzde 100’ü Zonguldak’ta olsun cevabını verdi. İnsanlar göçüyor. İnsanlar falanca kentin denizi seviyorum, orada yaşamak istiyorum deyip gitse onu anlarız, ama çocuğum işsiz diyerek göçüyor. Mezarının bu kentte olmasını isteyen, ama insanları göçmek zorunda olan siyasete lanet olsun. Bunu biz düzeltemezsek bu şehirde siyasette bizlere haram olsun. Zonguldak’ın sorunlarını çözme noktasında arkadaşlarımızla birlikte harıl harıl çalışacağız.

 “ARKADAŞLARIM BENİ BU GÖREVE LAYIK GÖRDÜ”

Bilindiği gibi biz 16 Kasım’da göreve geldik. Olağanüstü bir durumdu. Siyaset tarihinde ilk kez Zonguldak il yönetimi görevden düştü. Benimle birlikte dört değerli arkadaşımız kongrede iddialarını ortaya koydular. Çok açık ve şeffaf kongrede benimle birlikte, ekip arkadaşlarımı partililerimiz göreve seçtiler. Beni bu göreve layık gördüler. Biz bu geçen 40 günlük süre içinde partiye bir ivme kazandırdığımızı belirtmek istiyorum. Bunun artılarını gördük başta iktidar partisi olmak üzere siyasi partiler bile ziyaretimize geldi. Bu çok önemli bir şeydi.. Bugün bu görevden ayrılmış olmam Zonguldak ile ilgili çalışmalarımızın eksik kalacağı anlamına gelmiyor. Bundan sonrada ekip arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımıza devam edeceğiz”