Kuşadası’ndaki yazlığında, bir kalp krizi sonucunda yaşamını kaybeden Gazeteci Hasan Ataman, Çaycuma’da alkışlarla toprağa verildi.

 

Önceki gün, Kuşadası’ndaki yazlığının tadilatının yaptığı sırada kalp krizi nedeniyle yaşamını kaybeden Demokrat Çaycuma gazetesi sahibi Hasan Ataman Çaycuma’da alkışlarla toprağa verildi. Ataman’ın cenazesi, Kuşadası Belediyesinin çabalarıyla uçakla Ankara’ya, oradan da karayolu ile Çaycuma’ya getirildi. Sabaha karşı Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Ataman’ın naaşı, dün saat 11’de buradan alınarak evinin önüne getirildi. Burada okunan Kur’an’ın ardından, Demokrat Çaycuma gazetesinin önünde bir tören düzenlendi. Törende ortağı Sami Dinç, gazetemizin yazarı Ahmet Öztürk, mücadele arkadaşı emekli öğretmen Fikret Kilit, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP önceki dönem Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık birer konuşma yaptı.

 

GEMİCİ MAHALLESİ MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Alkışlarla biten konuşmalardaki duygu yükü dikkat çekerken, Ataman’ın eşi Şükran Ataman’ın son derece üzgün olduğu gözlendi. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Daha iyi Çaycuma, daha aydınlık Türkiye ve yaşanabilir bir dünya ortak hayalimizdi. Çaycuma’nın en uzun soluklu gazetesini çıkardı. Yerel gazeteciliğin öğretmeni oldu. Çaycuma’nın tarihini ve kültürünü derli toplu olarak ortaya çıkaran ilk kişi oldu. Daha kapsamlı çalışmalar beklerken, ne yazık ki aramızdan ayrıldı. Onu yaşatacağız” derken, kırk yılına damga vurmuş bir insanı kaybetmiş olmasından dolayı çok üzgün olduğunu söyleyen Milletvekili Turpçu, konuşmasını tamamlayamadan ayrıldı. Ataman’ın cenazesi, Merkez Yeni Cami’de kılınan öğle namazının ardından Gemici Mahallesi mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye, çok sayıda Çaycumalının yanı sıra, eski dava arkadaşları da katıldı.